
Chlieb rýchlo a lenivo
Tento recept zámerne preskočil niekoľko postupov, ktoré sa v rôznych návodoch uvádzajú ako nesmierne dôležité. Práca s cestom je príjemná činnosť ale niekedy na to nie je čas a vtedy sa hodí takýto jednoduchý recept....

Sladká lepkavá ryža s mangom
Lepkavá ryža (sticky rice) je druh ryže, ktorá sa po uvarení mimoriadne lepí. Má hrubšie...

Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....

Kuracie mäso so sezamom
Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vajíčko a vegetu...

Slivkovo-mandľový koláč
Tento recept od Jirky Babici jsem viděla, šla nakoupit a zrealizovala. Nemohla jsem si pomoct....

Fialové jedlo
Vopred upozorňuje odporcov vyprážaných jedál ktorý svojimi , dovolím si tvrdiť , až puritánskymi názormi...

Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou
Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.

Marinovaný cesnak
Hodí sa k pečenému mäsu a rybe a je bez ostrej vône! Priznávam že som to nevymyslela...

Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím
Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane...

Tarte a la moutarde - Horčicový koláč
Necakana navsteva? Listkove cesto je v chladnicke...

Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...

Snehová bábovka s citrónovou polevou
Do tejto bábovky idú len bielka, mne ostali, keď som robila fánky. Táto bábovka...

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Rizoto s medvedím cesnakom
Keďže medvedí cesnak je teraz veľmi aktuálny a kto vie kde ho hľadať, tak vie že...

Pečený bažant s hríbmi
Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú...

Kuracie kúsky po mojom
Tento recept som si vymyslela, je rýchly, jednoduchý a chutný... existuje veľa podobných receptov, ja ho robím...

Lekvárové žabky
Suroviny sú uvedené na malú dávku. Môžete dať dupľované množstva surovín. Zo surovín vymiesim cesto...

Medvedie tlapky z Burdy
Ako z názvu vidieť, recept som už dávnejšie vybrala z Burdy. Nám veľmi chutia, ...

Cestoviny s cuketou
Ak máte doma veľa cukety a jej čerstvú chuť až tak neobľubujete, skúste tento rýchly recept....

Plnená roštenka v trojobale
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a...

Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...

Bodkované karbonátky
Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a...

Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)

Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...

Stracciatella obláčik /fotorecept/
pôvodne to mal byť koláč, ale nakoľko neuvádzali v recepte veľkosť plechu, urobila som tortu... :)....

Prekvapenie v batôžku
Lístkové cesto mam rada na akýkoľvek spôsob vysúšala som tento recept. Plnku si možete zvoliť podľa vlastnej...