Tvarohové guľky fotorecept
Július Dózsa
kuchár hotela Zátoka v Senci, 17. júla 2015
kuchár hotela Zátoka v Senci, 17. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme guľky, ktoré varíme vo vriacej vode 8 až 10 minút.
- 2
Keď guľky vyplávajú, pozbierame ich a položíme na tanier. Prášok na puding rozmiešame v tretine mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame cukor a privedieme do varu.
- 3
Rozmiešaný prášok primiešame do vriaceho mlieka a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Vanilkovým krémom potom polejeme guľky na tanieri alebo v miske.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu