Tvarohové guľky fotorecept

Július Dózsa
kuchár hotela Zátoka v Senci, 17. júla 2015
Tvarohové guľky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na guľky:
300 g
30 g
2 bal
150 g
100 g
1 ks
Omáčka:




Postup

  1. 1

    Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme guľky, ktoré varíme vo vriacej vode 8 až 10 minút.

  2. 2

    Keď guľky vyplávajú, pozbierame ich a položíme na tanier. Prášok na puding rozmiešame v tretine mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame cukor a privedieme do varu.

  3. 3

    Rozmiešaný prášok primiešame do vriaceho mlieka a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Vanilkovým krémom potom polejeme guľky na tanieri alebo v miske.

Diskusia k receptu

elixir
2 balenia vanilky? Inak inšpirácia je to pekná.
evanaaa
Množstvá by mali byť uvedené aj pri pudingu, lebo je jasné, ak má byť krém, teda mierne tekutej konzistencie, treba iný pomer mlieka k prášku, než je uvedený na obale. Alebo, lepšie použiť Zlatý klas ako krém. Nie každý ( začiatočník)to ovláda. Ale inak, dala by som si.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia