Foto: ancicka
S tromi plnkami.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín si pripravím cesto.
-
2
Kto má rád hrozienka,tak ich môže do cesta pridať.Cesto treba dobré vypracovať,až sa odlepuje od varechy.
-
3
Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť,až zdvojnásobí svoj objem.
-
4
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti.
-
5
Každú časť vyvaľkáme do obdlžníka na tenko a plníme pripravenými plnkami.Plnky si urobíme podľa ľubovôle.ja som zvolila plnky na sucho,lebo sa mi to zdá rýchlejšie a jednoduchšie.Urobím to tak,že si každú plnku zmiešam s vanilkovým a kr.cukrom a tak namesiem na pomastené cesto olejom.
-
6
Potom cesta zrolujem,
-
7
a spletiem do vrkoča.
-
8
Vrkoč slojíme a položíme do vymastenej formy.Kto formu nemá,tak kludne na pomastený plech a do stredu položí pohár.
-
9
Kým sa rúra nahreje,tak vrkoč podkysne,potrie sa vajíčkom a upečie.
-
10
Upečený vychladíme na mriežke.
-
11
Dobrú chuť.
ako od mojej babičky….