Foto: alex37
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo z dovozu :-), takže aj ten tarator by Zobraziť celý popisUrčite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo z dovozu :-), takže aj ten tarator by mal byť originál.
príprava
Postup
-
1
pripravíme si suroviny. Najlepší je grécky jogurt na obr., alebo Hollandia tiež biela neochutená. Samozrejme ideálne bulharské kyslé mlieko.
-
2
Uhorku nastrúhame na hrubom struháku, /strúhači alebo niečom čo je na obrázku/ alebo nakrájame na drobné kocky.
-
3
Pridáme nasekaný kôpor, roztlačený cesnak, soľ, olej, dobre premiešame aby sa uhorky napojili soľou aj olejom, aby olej nevyplával na povrch. Nakoniec pridáme orechy.
-
4
Celý veľký biely jogurt, a zriedime rovnakým množstvom vody, /ja dávam o niečo menej, mám rada hustejší/ Pozor žiadna sladká smotana ani kyslá smotana - nič podobné.
@frezia68 , dovolenka a vôňa mora :-)
toto čo opisuješ mi pripomína skôr "snežanku" čo je podobné niečo ako grécke tzatziky, kde sa naozaj jogurt necháva stiecť a neriedi sa. Toto však má byť studená polievka preto sa riedi. Ak by si mohla pošli mi prosím link na ten recept :-)
uhorky som postrúhala aj so šupkou...žiadalo sa mi pikantnosti-tak som troškou mletého korenia posypala...dám do chladničky..a bude...napr. samotná studená polievka na večeru..alebo k zemiačkom..k opečenému chlebíku...som spokojná s receptom..hlavne v horúcich dňoch je to osviežujúce jedlo...:-)
@slavka11 len tak, bez ničoho miesto polievky :-) , alego grilované kuracie prsíčka a k tomu miesto zeleniny trebárs...
@radost :-) dobrú chuť
@radost , pozdrav odovzdám bude rád :-)
S kyslými uhorkami odporúčam robiť tú "Snežanku" -Зимна ”Снежанка” с кисели краставички, - čo je 250g kyslých uhoriek, 500g scedené kyslé mlieko /scedený Jogurt/, 2 strúčiky cesnaku, kôpor, soľ, 1lyž. olivový olej , 3- lyžice orechov.. Kôpor mám čerstvý aj v zime - uskladňujem ho v malých samozatvárateľných sáčkoch.
pridávam aj ja svoj hlas...ja takto robím aj ako šalátovú prílohu k zemiakom ..mäsu...mužovi veľmi chutí...aj dnes máme