Cibuľový koláč
Cibuľový koláč

Cibuľový koláč so slaninou a syrom

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. apríla 2018
Cibuľový koláč so slaninou a syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
25 ml
Náplň:
800 g
200 g
100 g
3 ks
180 ml
1/2 KL
15 g
60 g (vyzretý kravský)




Postup

  1. 1

    Cesto: Suroviny na cesto zmiešame. Vymiesime pastové cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Potom ho rozvaľkáme a vystelieme ním formu na pečenie. Cesto prikryjeme papierom na pečenie, do ktorého nasypeme ryžu a dáme piecť na 15 minút pri 180 °C. Ryža udrží okraje korpusu, aby sa nezdeformoval.

  2. 2

    Nakrájanú slaninu jemne opečieme a pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridáme maslo a pražíme dozlatista.

  3. 3

    V miske zmiešame žĺtky, smotanu, koreniny, soľ, syr a pridáme aj opečenú cibuľovú zmes. Z vychladnutého predpečeného korpusu vyberieme ryžu a pridáme náplň. Pečieme 25 až 30 minút pri 180 °C. Koláč sa môže podávať teplý aj studený s rôznymi dipmi.

Diskusia k receptu

zinnajdha
toto je veľmi zaujímavé jedlo. Ukladám. Len Pánboh vie, kedy ho urobím, ale určite urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia