Cibuľový koláč so slaninou a syrom
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
125 g |
|
25 ml |
|
|
|
Náplň: | |
800 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
180 ml |
|
1/2 KL |
|
|
|
15 g |
|
60 g (vyzretý kravský) |
|
Postup
-
1
Cesto: Suroviny na cesto zmiešame. Vymiesime pastové cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Potom ho rozvaľkáme a vystelieme ním formu na pečenie. Cesto prikryjeme papierom na pečenie, do ktorého nasypeme ryžu a dáme piecť na 15 minút pri 180 °C. Ryža udrží okraje korpusu, aby sa nezdeformoval.
- 2
Nakrájanú slaninu jemne opečieme a pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridáme maslo a pražíme dozlatista.
- 3
V miske zmiešame žĺtky, smotanu, koreniny, soľ, syr a pridáme aj opečenú cibuľovú zmes. Z vychladnutého predpečeného korpusu vyberieme ryžu a pridáme náplň. Pečieme 25 až 30 minút pri 180 °C. Koláč sa môže podávať teplý aj studený s rôznymi dipmi.
Tiež cibuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu