Drobné pečivo
Drobné pečivo

Krehké vanilkové drobné pečivko videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. decembra 2023

Sladkých trvanlivých koláčikov nikdy nie je dosť. Je veľmi praktické si hocikedy vo voľnom čase narobiť takéto keksíky do zásoby, keďže nie je problém Zobraziť celý popisSladkých trvanlivých koláčikov nikdy nie je dosť. Je veľmi praktické si hocikedy vo voľnom čase narobiť takéto keksíky do zásoby, keďže nie je problém ich hoci aj 2 mesiace skladovať v krabici. Sú vhodné na sviatky, rôzne slávnostné udalosti, či len tak ku kávičke pre nečakaných hostí :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/12/vanilkove-susienky-potrebujete-len-1.html

70 ks
porcií
12 minút
na 190 °C
Krehké vanilkové drobné pečivko (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

400 g
150 g
100 g
300 g mäkké
2 bal.
1 KL
1/2 KL
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, škrob, práškový a vanilkový cukor, soľ a prášok do pečiva. Napokon pridáme veľmi mäkké, alebo spolovice už tekuté maslo. Vypracujeme polomäkké mastné, jemné cesto, ktoré rozdelíme na cca 5-6 častí a ušúľame z nich valčeky.

  2. 2

    Následne z valčekov nakrájame 1cm hrubé kolieska. Pomocou vidličky natlačíme hlbšie pásiky/vzorku do kolieska a následne dve protiľahlé strany zľahka stlačíme do špicata. Keksíky pokladieme na plech s papierom a ihneď dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na cca12 minút. Keksíky nemajú stmavnúť, ostávajú bledé, jedine tie špice sa väčšinou trocha sfarbia do svetlohneda.

    Krehké vanilkové drobné pečivko (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení môžeme podľa chuti keksíky ešte obaliť v práškovom cukre, ktorý sme si zmiešali s vanilkovým.

  4. 4

    Keksíky sú krehké, jemne chrumkavé, príjemnej vanilkovej chuti. Skladovať ich môžete buď v papierovej krabici alebo v plastovej dóze. A keďže sú trvanlivé a vydržia naozaj veľmi dlho, je veľmi praktické si ich vo voľnom čase narobiť aj viac a potom pri nejakej vhodnej príležitosti si na nich pochutnať :-) alebo ponúknuť hosťom k šálke kávy! Prajem dobrú chuť !

    Krehké vanilkové drobné pečivko (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

sesil
Parádne originálne pečivko. Tvoje recepty sú vždy výnimočné. Rada by som sa spýtala, či netreba nechať cesto odpočívať. Ďakujem a prajem krásny predvianočný čas.
cesminaz
@sesil (10.12.2023 14:45)

Nie netreba ho nechať odpočinúť, kludne s ním môž ihned pracovať. Jedine ak by sa vám nejakým spôsobom podarilo ho vypracovať na veeelmi mäkké, tak ho treba dať na 20-30 minút do chladničky aby trochu stuhlo. Vdaka za nahliadnutie a milé slová🙂 Príjemný večer a všetko dobré prajem.
havla
Cesminka, na teba sa fakt dá spoľahnúť. Čo sem dáš, všetko je dobré. Toto pečivko je výborné, chrumkavé, v ústach sa rozplýva. Naozaj môže byť stále k dispozícii, nielen na vianoce. Ďakujem ti a teším sa na ďalšie dobroty, ktoré nám tu dáš. Prajem ti krásne vianoce a všetko najlepšie do nového roku.
danda3
Trvanlivé pečivo so škrobom je aj u nás veľmi obľúbené, je krehké a jemné, linecké robím iba s ním. Krásne vianočné sviatky celej rodinke želám.❤️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia