Foto: azzaro
Toto je naozaj skvelá torta netorta. Chutí každému kto má rád čokoládu. Je to niečo ako stávka na istotu. Hlavne je to úúúúúúplne bez Zobraziť celý popisToto je naozaj skvelá torta netorta. Chutí každému kto má rád čokoládu. Je to niečo ako stávka na istotu. Hlavne je to úúúúúúplne bez roboty a ako sa rozplýva na jazýčku :). Ďalšie receptíky nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme v horúcom kúpeli spolu s medíkom. Mne je jednoduchšie priliať trošku šlahačky, keď roztápam takú silnú čokoládu. Ale nemusíte.
- 2
Mascarpone vyšľahajte spolu s kávou a škoricou. Pekne ochutnávajte, množstvá berte velmi od oka. Treba aby ste si pridali všetkého podľa chuti. Ja tam rada pridávam aj muškátový orech. Keď nám čokoláda vychladne zašľahajte ju do mascarpone tiež.
- 3
Formu vo veľkosti 21cm vyložte potravinovou fóliou. Ja najskôr obalím spodok, obvod otvorím a obalím obvod, tak že obvíjam fóliu okolo obvodu. Pozor na zapinatko. Lepšie je keď zapinatko obalíte na konci- odstrihnite si obdĺžnik fólie. Fóliu dajte iba z vnútornej časti a neobaľte zapínatko. Položte obvod na spodok a zapnite zapinatko a až potom ho obaľte.
- 4
Dajte mascarpone do formy pekne ho na vrchu rozotrite. Vrch formi obalte fóliou a dajte cez noc do chladničky. Pred podávaním ho posypte čokoládovým práškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@alex37 pri čítaní bodu 3 si to živo predstav a obalíš bez problémov :)
1. spodok formy obalim foliou (klasicky zabalim- moc neriesim- len aby bol cely obaleny foliou aby nebolo miesto bez folie)
2. otvorim obvod (mam 2 moznosti ako ho obalit)
a) nastriham si obdlzniky a spajam ich na obvode tak aby uzsia strana bola kolmo na obvod a jednotlive pasy sa prekryvali. cize mam dlhsi pas prilozim k obvidu a vzadu prekryjem konce. dalsi pas vezmem trosku nim prekryjem stary aby sa mi nestalo ze budem mat miesto kde nebude folia a znovu vzadu konce spolu zlepim (nie lepidlom :) ) tym ze ich prelozim jeden cez druhy.
a) priklad: obdlznik ma stranu A a stranu B. Strena A je dlhsia ako strana B. Stranu A zhruba v strede dlzky polozim (kolmo)na vnutornu stranu obvodu tak aby som na opacnej strane oba konce cize strany B spojila teda prelozila jeden cez druhy.
b) chytim foliu do jednej ruky otvoreny obvod do druhej ruky a obvyjam foliu okolo obvodu tak aby sa mi to ciastocne prekryvalo. Ak sa nebude prilepi sa mnamka na obvod a tazko sa to bude otvarat tak aby to zostalo pekne.
Fuuuu ak som to vysvetlila moc zlozito dajte mi vediet a ja to zajtra nafotim. Ale nebojte sa toho je to strasne jednoduche. Staci sa drzat jedneho pravidla: forma musi byt obalena cela! Najlepsie je to ked zvlast obalite spodok a zvlast vrch. A je uplne fuk ako na to pojdete :).
Dajte mi vediet ci je to zrozumitelnejsie alebo nie :)
Urcite to skuste je to strasna mnamka :)
hej presne toto je ten "cvakaci mechanizmus" alebo u mna "zapinatko".
inak tiez myslim, ze podstatne je, aby to bolo zabezpecene proti prilepeniu torty co najlepsie bez ohladu na zapinatko :-)
asi ju vyskusam tento vikend na neterine narodky, ma rada nepecenky :-)