Foto: namarie
Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style.... a verte, alebo nie prvý krát som ju vyskúšala minulý rok v Londýne. Vybrala som Zobraziť celý popisVždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style.... a verte, alebo nie prvý krát som ju vyskúšala minulý rok v Londýne. Vybrala som sa do Morrisons a kúpila som si morčacie kúsky. To čo z toho vzniklo vidíte na obrázku. Každopádne veľmi príjemné spestrenie dňa :) Vyskúšajte!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si ošúpané zemiaky. Počas toho ako sa varia nakrájame morčacie prsia na pásiky a namarinujeme ich v olivovom oleji, čiernom korení a soli.
- 2
Na panvici roztopíme 40g masla a pridáme namarinovanú morčaciu zmes. Smažíme dokým mäso nevyzerá chrumkavo. 5 min. pred koncom pokvapkáme mäso citrónovou šťavou.
- 3
Z uvarených zemiakov vylejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja, mlieko, soľ, čierne korenie a sušenú mätu. Spoločne so zemiakmi popučíme.
- 4
Zemiakou kašu pokryjeme hotovým mäsom a podávame so šalátom z čerstvej rukoly, špenátu, citrónovej šťavy a kvapky olivového oleja. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu