Anglická morka so zemiakovou kašou

namarie - fotkanamarie, 17. novembra 2013
Anglická morka so zemiakovou kašou
Foto: namarie

Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style.... a verte, alebo nie prvý krát som ju vyskúšala minulý rok v Londýne. Vybrala som sa do Morrisons a kúpila som si morčacie kúsky. To čo z toho vzniklo vidíte na obrázku. Každopádne veľmi príjemné spestrenie dňa :) Vyskúšajte!

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
7 ks
150 ml
80 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si ošúpané zemiaky. Počas toho ako sa varia nakrájame morčacie prsia na pásiky a namarinujeme ich v olivovom oleji, čiernom korení a soli.

  2. 2

    Na panvici roztopíme 40g masla a pridáme namarinovanú morčaciu zmes. Smažíme dokým mäso nevyzerá chrumkavo. 5 min. pred koncom pokvapkáme mäso citrónovou šťavou.

  3. 3

    Z uvarených zemiakov vylejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja, mlieko, soľ, čierne korenie a sušenú mätu. Spoločne so zemiakmi popučíme.

  4. 4

    Zemiakou kašu pokryjeme hotovým mäsom a podávame so šalátom z čerstvej rukoly, špenátu, citrónovej šťavy a kvapky olivového oleja. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

iwuska
vyzera to fajn, ja by som osobne zasa velkmi chcela vyskusat klasickeho americkeho peceneho thanx-giving-dayoveho turkyho :)