Foto: jody
Nie je to úplne presný postup ako pri Frankfurtskej polievke, ale bola fakt dobrá. :-)
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na horúcom tuku speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
-
2
Pridáme na kolieska nakrájané klobásky a opečieme.
-
3
Do zmesi dáme pásiky cesnaku a ďalej opekáme.
-
4
Prihodíme kocky zemiakov a tiež poopekáme. Posolíme.
-
5
Zasypeme paprikou, stiahneme teplotu a necháme, nech sa paprika vyfarbí.
-
6
Podlejeme horúcou vodou, pridáme za hrsť vňate a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
-
7
Keď sú zemiaky takmer mäkké, polievku prihustíme múkovou zátrepkou a povaríme tak 5 minút.
-
8
Naložíme a baštíme. Dobrú chuť prajem. :-)
Diskusia k receptu