Foto: lubisthemple
Iná variácia receptu na toto mexické pečivo. (môj prvý recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-sladke-muslicky-conchas-fotorecept/13882-recept.html )
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
125 g |
|
10 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
10 g |
|
7 g |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
Povrchová hmota: | |
114 g |
|
114 g |
|
90 g |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Z múky, margarínu, vajec, soli, droždia, sušeného mlieka, vody a polovice cukru (62,5g) vymiesime nelepivé cesto, do ktorého následne primiesime maslo a druhú polovicu cukru. Cesto, ktoré nám vznikne by malo byť elastické, vláčne a lesklé. Necháme ho kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. Po dvoch hodinách z neho vytlačíme vzduch, vytvoríme guľu, prikryjeme a vložíme do chladničky na 8 až 24 hodín.
-
2
Pred vybratím cesta z chladničky si pripravíme povrchovú hmotu. Múku, práškový cukor a maslo miešame, kým sa úplne nespoja. Hmotu rozdelíme na dve časti. Polovicu zmiešame s kakaom.
-
3
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 15 alebo 16 kúskov po asi 70 g. (Ja som robila len z polovičnej dávky a vyšlo mi 7 conchas). Z každého kúska cesta vytvoríme guľku, ktorú položíme na pripravený plech. Guľky trochu pritlačíme a necháme kysnúť asi 30 minút.
-
4
Z povrchovej hmoty si pripravíme guličky. Každú guličku položíme medzi potravinovú fóliu a roztlačíme alebo vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 7 cm.
-
5
Kruhy poukladáme na už vykysnuté pripravené bochníčky. Špičkou noža vytvoríme na bochníčkoch kresbu.
-
6
Pečieme v predhriatej rúre 15 minút - prvých desať minút pri teplote 210°C, zvyšných päť minút pri 180°C. Necháme vychladnúť.
-
7
Dobrú chuť :)
všetkým ďakujem za ohlasy :) som rada, že sa vám receptík páči :)
@ola111 , ďakujem, budem rada, ak vysúšaš :)
@nazarboncuk , ďakujem za kompliment, vyčarila si mi úsmev na tvári :)
@jerica , ďakujem :)