Conchas 2 fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 30. augusta 2011

Iná variácia receptu na toto mexické pečivo. (môj prvý recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-sladke-muslicky-conchas-fotorecept/13882-recept.html )

15
porcií
1440 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
125 g
10 g
60 g
60 g
10 g
7 g
4 ks
100 ml
Povrchová hmota:
114 g
114 g
90 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Z múky, margarínu, vajec, soli, droždia, sušeného mlieka, vody a polovice cukru (62,5g) vymiesime nelepivé cesto, do ktorého následne primiesime maslo a druhú polovicu cukru. Cesto, ktoré nám vznikne by malo byť elastické, vláčne a lesklé. Necháme ho kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. Po dvoch hodinách z neho vytlačíme vzduch, vytvoríme guľu, prikryjeme a vložíme do chladničky na 8 až 24 hodín.

    Conchas 2 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred vybratím cesta z chladničky si pripravíme povrchovú hmotu. Múku, práškový cukor a maslo miešame, kým sa úplne nespoja. Hmotu rozdelíme na dve časti. Polovicu zmiešame s kakaom.

    Conchas 2 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 15 alebo 16 kúskov po asi 70 g. (Ja som robila len z polovičnej dávky a vyšlo mi 7 conchas). Z každého kúska cesta vytvoríme guľku, ktorú položíme na pripravený plech. Guľky trochu pritlačíme a necháme kysnúť asi 30 minút.

    Conchas 2 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z povrchovej hmoty si pripravíme guličky. Každú guličku položíme medzi potravinovú fóliu a roztlačíme alebo vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 7 cm.

    Conchas 2 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kruhy poukladáme na už vykysnuté pripravené bochníčky. Špičkou noža vytvoríme na bochníčkoch kresbu.

    Conchas 2 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v predhriatej rúre 15 minút - prvých desať minút pri teplote 210°C, zvyšných päť minút pri 180°C. Necháme vychladnúť.

    Conchas 2 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :)

    Conchas 2 (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

katkat
beriem to ako znamenie, ze uz ich mam konecne vyskusat :D mam ich v kk uz odkedy si ich pridala prvy krat.... opat krasne :)
matja
mňam, vyzeraju fakt krasne! aj ja musim vyskusat :)
tetrisss
Super, prave vcer som prekladala tento recept na asi tvojej zahranicnej stranke, nooo, mohla som pockat jeden den :). Zajtra sa ich chystam skusit, vyzeraju velmi zaujimavo.
ela77
Vyzerá to zaujímavo, určite vyskúšam, len to sušené mlieko, musí byť? Viem že to určite zmení chuť, ale nemôže byť namiesto toho 100 ml mlieka? Bude to vadiť? Ešte otázočku. Nerada robím so sušeným droždím, koľko by muselo byť čerstvého. Skúšali ste niekto.?
jakr59
....oslovil ma receptík, zaujímavé,ukladám i keď chcem schudnúť....
lubisthemple
@ela77 , sušené mlieko napomáha ich štruktúre, nie sú žuvačkovité. S obyčajným mliekom by to nebolo ono. Použila by som 20 g čerstvého droždia namiesto sušeného.
julica
OOO, to je krásne! ani neukladám, rovno ich upečiem.
jerica
to je ale krásne , už aj ukladám , len aby vyšiel čas spraviť:-))koláčiky.
palokuchki
Ja som ten tvoj prvy recept nevidela, tak som velmi rada, ze si pridala aj tuto verziu. Recept si ukladam a urcite vyskusam. Mas velmi pekne fotky.
tetrisss
Uz sa pecu, vyzeraju uuuzasne, ale piekla som podla tvojho prveho receptu. Som zvedava, lebo tam je cesto na salky a neviem, ci moje 3dl boli tie spravne :). Uvidim na ceste, lebo bolo trochu na moj vkus tuhe. Neviem, ci sa mi nejako da pridat fotka do komentara, ukazala by som ich :).
lubisthemple
@tetrisss , som zvedavá, ako sa ti vydarili. To prvé cesto je trochu iné, ako toto, ale boli rovnako mäkkučké. Myslím, že v redakcii by fotku ku komentáru pridali alebo ak ju máš uloženú niekde na internete (napr. v Picassa galérii), stačí pripojiť link a fotka sa ti ukáže pri komentári, ako mne tá s vnútrom pečiva.
tetrisss
Ak nie, hodim ich do profilu, aspon budem mat foto, co ma vystihuje :)
tetrisss
Tak moj profil. Tam to je . Su velmi dobre, makucke, sladucke, vonave, dakujem za recept.
tetrisss
No neviem, ci len kedy chce... Foto mi uz naskocilo na pudingovych roztekoch a tu nie :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia