Foto: maartina
Výborný osviežujúci cheesecake s vôňou škorice, ktorému nik neodolá :). Keď som recept našla na nete, vedela som, že tento koláč bude patriť medzi Zobraziť celý popisVýborný osviežujúci cheesecake s vôňou škorice, ktorému nik neodolá :). Keď som recept našla na nete, vedela som, že tento koláč bude patriť medzi moje NAJ. autorom je Andrejka O. (hillary)
príprava
Suroviny
KORPUS: | |
2 balenia, spolu 260g |
|
100 g, rozpustené |
|
1/4 čl |
|
KRÉM: | |
7 plátkov |
|
500 g, Pilos |
|
3/4 hrnčeka |
|
190 g, (chef de créme) |
|
asi 1/2 hrnčeka, z 2 pomarančov |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si korpus: v mixéri podrvíme sušienky (tentokrát som použila kakaové), pridáme mletú škoricu a rozpustené maslo. Vystelieme ním dno i boky tortovej formy. Dáme do chladničky stuhnúť, pokým si pripravíme plnku.
-
2
v pomarančovej šťave si necháme napučať plátkovú želatínu (asi 10min.), potom šťavu pomaly zohrievame, ale iba dovtedy, pokým sa želatína úplne nerozpustí.
-
3
pripravíme si krém: tvaroh, smotanu, prášk. cukor, škoricu a kôru z pomaranča si dobre vyšľaháme a pridáme rozpustenú želatínu v pomarančovej šťave, dobre premiešame.
-
4
a máme hotový krém
-
5
nalejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
-
6
Na ďalší deň si môžeme pripraviť čokoládovú polevu. Šľahačkovú smotanu si zohrejeme a do nej nalámeme čokoládu. Zohrievame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť a polejeme ňou koláčik ...ako hlavnú fotku som použila foto s polevou, keď som cheesecake robila po prvý krát. Tentokrát som však čokoládovú polevu nedávala, iba posypala mletou škoricou. Zjedol sa skôr, ako som ho stihla odfotiť :).
ďakujem za všetky milé komentáriky, som rada, že koláčik zaujal
... už je medzi mojimi receptami... a určite ho čoskoro vyskúšam!
...želatínový stužovať teraz doma nemám, tak neviem poradiť, riaď sa postupom, kt. je na ňom uvedený, potom nemôžeš nič pokaziť ...daj potom vedieť ako to celé dopadlo :)