Tuto pizzu som skusala ked som chela prekvapit priatela pizzou ako s obchodu a vyslo mi cesto n 3 pizze a ked som Zobraziť celý popisTuto pizzu som skusala ked som chela prekvapit priatela pizzou ako s obchodu a vyslo mi cesto n 3 pizze a ked som dala jednu dedkovi hovoril ze nikdy za svoj zivot lepsiu nejedol dokonca aj priatelova mama si opisala recept recept .
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Vo velkej mise najskor zamiešame suche suroviny ( muku , sol , cukor, drozdie)
- 2
pridame olivový olej a mlieko ( nemusime dat vsetko k netreba ) ja so dala
- 3
Cesto spracujeme rukami , miesime asi 10 minut, vytvarujeme tvar bochnika zakrijeme čistou utierkou a nechame kysnut asi 2 hodiny ( pozor na prievan )
- 4
Cesto by malo po nakysnuti 2 krat vedči objem - trva to asi 2 hodiny
- 5
Cesto po nakysnuti znova premiesime ak sa vam zda lepkave , pridajte trochu muky
- 6
nebojte sa cesto poriadne poučenym rukami ponatahovat a vyvalkat do potrebnej hrubky- cesto by malo byt elasticke idelna hrubka je 0,5 ž 0,75 cm.
- 7
cesto valkame od stredu ku krajom tak by nam vysiel kruh( z davky mi vysli 3 pizze) zoberieme si spodok od formi na tortu alebo obratime formu na korpus naopak dame tam papier na pečenie a nato dame cesto.
- 8
Cesto potrieme paradajkovim pretlakom ( pripadne kečupom ) ale lepšie by boli lisovane paradajky lebo v taliansku kečup nepouživaju , alebo použivame olivovo - cesnakovu zmes a potom už len pridajte vašu oblubenu zmes.
- 9
Pečieme pri teplote asi 2OO C, povrch sa mal zapiest a upiest do zlatista ale ked date bohatu oblohu cesto ostane biele a uzasne chutna A UPEČENE
- 10
Dobru chut
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skús si preštudovať toto a možno sa ti to podarí.