Talianska Pizza veľmi úžasná

simonkamatkova - fotkasimonkamatkova, 22. decembra 2012

Tuto pizzu som skusala ked som chela prekvapit priatela pizzou ako s obchodu a vyslo mi cesto n 3 pizze a ked som Zobraziť celý popisTuto pizzu som skusala ked som chela prekvapit priatela pizzou ako s obchodu a vyslo mi cesto n 3 pizze a ked som dala jednu dedkovi hovoril ze nikdy za svoj zivot lepsiu nejedol dokonca aj priatelova mama si opisala recept recept .

20 minút
príprava
16 minút
na 190 °C

Suroviny

370 g
1 - 1/2 PL
1/2 čl
1/2 čl
250 ml vlažné
7 g




Postup

  1. 1

    Vo velkej mise najskor zamiešame suche suroviny ( muku , sol , cukor, drozdie)

  2. 2

    pridame olivový olej a mlieko ( nemusime dat vsetko k netreba ) ja so dala

  3. 3

    Cesto spracujeme rukami , miesime asi 10 minut, vytvarujeme tvar bochnika zakrijeme čistou utierkou a nechame kysnut asi 2 hodiny ( pozor na prievan )

  4. 4

    Cesto by malo po nakysnuti 2 krat vedči objem - trva to asi 2 hodiny

  5. 5

    Cesto po nakysnuti znova premiesime ak sa vam zda lepkave , pridajte trochu muky

  6. 6

    nebojte sa cesto poriadne poučenym rukami ponatahovat a vyvalkat do potrebnej hrubky- cesto by malo byt elasticke idelna hrubka je 0,5 ž 0,75 cm.

  7. 7

    cesto valkame od stredu ku krajom tak by nam vysiel kruh( z davky mi vysli 3 pizze) zoberieme si spodok od formi na tortu alebo obratime formu na korpus naopak dame tam papier na pečenie a nato dame cesto.

  8. 8

    Cesto potrieme paradajkovim pretlakom ( pripadne kečupom ) ale lepšie by boli lisovane paradajky lebo v taliansku kečup nepouživaju , alebo použivame olivovo - cesnakovu zmes a potom už len pridajte vašu oblubenu zmes.

  9. 9

    Pečieme pri teplote asi 2OO C, povrch sa mal zapiest a upiest do zlatista ale ked date bohatu oblohu cesto ostane biele a uzasne chutna A UPEČENE

  10. 10

    Dobru chut

Diskusia k receptu

mamatata2
Simonka, Tvoj recept sa mi páči, pekne si to popísala aj s praktickými radami. Po sviatkoch vyskúšam, zatiaľ ukladám do KK. Pekné Vianoce želám všetkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia