Foto: izabella929
Už sa budem opakovať, ale okrem domácich zabíjačkových dobrôt z domova som dostala od kamaráta poľovníka aj úžasné diviačie mäsko a kadečo iné..tak sme Zobraziť celý popisUž sa budem opakovať, ale okrem domácich zabíjačkových dobrôt z domova som dostala od kamaráta poľovníka aj úžasné diviačie mäsko a kadečo iné..tak sme sa rozprávali, potešili, že sa po dlhom čase vidíme a dostala som aj recepty..jeden z nich prídávam takú fajnovú poľovnícku sarmu..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
400 g |
|
50 g údená |
|
1 PL domáca |
|
1 |
|
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
350 ml domáci |
|
100 g údená |
|
500 g |
|
zo súdka |
|
|
|
1,5 kg domáca |
|
2,5 dl |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv som sa venovala plnke,,,takže som pripravila divinu, ale kombinovala som ju s bravčovým plieckom, aby to nebolo suché...mäsom som umyla ,osušila a pomlela na elektrickom mlynčeku..dosť dlho mi to trvalo,,lebo môj mlynček je taký pán, ktorému to treba najprv pokrájať na malé kúsky, lebo mi odmietne brať mastnejšie a blany..zadrhne sa a musím ho rozoberať..tak som mu prešla cez rozum, pokrájam mäso a melie len sa tak práši..
-
2
na panvicu som dala pokrájanú slaninu a pridala som pokrájanú cibuľu,,,všetko som opiekla..pridala som k mletému mäsu..mäso som osolila, okorenila, pridala som štipku mletých borievok..
-
3
pridala som umytú ryžu a krúpy jačmenné..
-
4
pridala som materinu dúšku a vajce..všetko som zmiešala a nechala , aby sa spojili chute, pokiaľ som si pripravila základ..
-
5
pripravila som si listy na balenie...tieto som si dala do kameninového súdka, keď sme tlačili kapustu..
-
6
pripravila som si rebrá , kosti a domácu údenú klobásku..
-
7
z plnky som robila malé guľky , ukladala na listy a balila..
-
8
keď sa mi minula plnka,všetky listy boli zabalené...
-
9
a teraz som pristúpila k naplneniu hrnca...na spodok som dala hrsť kapusty a uložila som rebrá..to preto, aby sa sarmy počas varenia neprilepili o dno hrnca..
-
10
rebrá som posypala opäť kapustou..uložila som ďalší rad sarmy, posypala kapustou a uložila som kosti a klobásku..
-
11
na to som uložila poslednú vrstvu sarmy a posypala kapustou..
-
12
poliala som paradajkovým pretlakom..
-
13
vrch som osolila, okorenila, pridala mleté borievky, červenú mletú papriku..a napokon bravčovú masť, aby sa paprika rovnomerne roztopila..
-
14
Všetko spolu sa varilo 75 minút..potom som vrché dve vrstvy sarmy vybrala do rajnice..v miske som rozmiešala šľahačku s múkou, pridala som do hrnca a nechala prejsť varom...vložila som späť sarmy..ozdobila som opečenou slaninkou...prajem vám dobrú chuť...vynikajúca ..
Diskusia k receptu