porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cukety umyjeme, osušíme a na hrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť asi 10 minút.Prebytočnú tekutinu, ktorú pustili vytlačíme a vylejeme.
- 2
 K nastrúhaným cuketám pridáme vajíčka, rozdrobený balkánsky syr, ovsenné vločky, múku, mleté čierne korenie, čerstvý tymián.Premiešame a ak je potrebné osolíme.Pozor, syr je slaný.
- 3
 Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a na oleji orestujeme.Keď vychladne pridáme k cuketám. Podľa potreby ešte zahustíme strúhankou.
- 4
 Z pripravenej hmoty tvoríme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke, trochu roztlačíme a pomaly vyprážame z oboch strán. Necháme osušiť na papierových obrúskoch.
- 5
 Šampiňóny očistíme(vytrieme)papierovým obrúskom a pokrájame na plátky.Na oleji rýchlo za stáleho miešania opekáme na silnejšom ohni do hneda.Podlejeme smotanou a varením zredukujeme na potrebnú hustotu. Osolíme a okoreníme.
- 6
 Karbonátky podávame s hubovou omáčkou a varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu