Foto: alexdidi
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukety umyjeme, osušíme a na hrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť asi 10 minút.Prebytočnú tekutinu, ktorú pustili vytlačíme a vylejeme.
- 2
K nastrúhaným cuketám pridáme vajíčka, rozdrobený balkánsky syr, ovsenné vločky, múku, mleté čierne korenie, čerstvý tymián.Premiešame a ak je potrebné osolíme.Pozor, syr je slaný.
- 3
Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a na oleji orestujeme.Keď vychladne pridáme k cuketám. Podľa potreby ešte zahustíme strúhankou.
- 4
Z pripravenej hmoty tvoríme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke, trochu roztlačíme a pomaly vyprážame z oboch strán. Necháme osušiť na papierových obrúskoch.
- 5
Šampiňóny očistíme(vytrieme)papierovým obrúskom a pokrájame na plátky.Na oleji rýchlo za stáleho miešania opekáme na silnejšom ohni do hneda.Podlejeme smotanou a varením zredukujeme na potrebnú hustotu. Osolíme a okoreníme.
- 6
Karbonátky podávame s hubovou omáčkou a varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu