Cuketové karbonátky so šampiňónovou omáčkou

alexdidi - fotkaalexdidi, 12. októbra 2011
Cuketové karbonátky so šampiňónovou omáčkou
Foto: alexdidi
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
8 PL
2 ks
3 PL
100 g
1 ks
3 strúčiky
  čerstvý
Omáčka:
250 g čerstvé
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukety umyjeme, osušíme a na hrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť asi 10 minút.Prebytočnú tekutinu, ktorú pustili vytlačíme a vylejeme.

  2. 2

    K nastrúhaným cuketám pridáme vajíčka, rozdrobený balkánsky syr, ovsenné vločky, múku, mleté čierne korenie, čerstvý tymián.Premiešame a ak je potrebné osolíme.Pozor, syr je slaný.

  3. 3

    Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a na oleji orestujeme.Keď vychladne pridáme k cuketám. Podľa potreby ešte zahustíme strúhankou.

  4. 4

    Z pripravenej hmoty tvoríme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke, trochu roztlačíme a pomaly vyprážame z oboch strán. Necháme osušiť na papierových obrúskoch.

  5. 5

    Šampiňóny očistíme(vytrieme)papierovým obrúskom a pokrájame na plátky.Na oleji rýchlo za stáleho miešania opekáme na silnejšom ohni do hneda.Podlejeme smotanou a varením zredukujeme na potrebnú hustotu. Osolíme a okoreníme.

  6. 6

    Karbonátky podávame s hubovou omáčkou a varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: