Kapusta sv. Václava fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 5. novembra 2012
Kapusta sv. Václava (fotorecept)
Foto: stefanm

Túto prácu chcem venovať priateľom, ktorí žijú alebo dočasne prežívajú v Česku, v krajine ktorej súčasťou sa stále cítim aj ja, lebo som sa narodil v Československu. Preto sa, z úcty k tomuto národu, pokúsim pridať postup práce v češtine. Vopred sa za prípadné chyby ospravedlňujem a uisťujem vás, že to nerobím naschvál, ale len pre zábavu. Krajina svätých Václavov (a kvalitného piva) buď veselá.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 menšia hlávka
1 malá - kúsok
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Houby omyjeme pod tečíci vodou, nakrájime na menší kousky a krátce povaříme.

    Kapusta sv. Václava (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hlávkové zelí nakrájime a na cibulce opražíme. Ochutíme, podlijeme vodou (jestli máme tak raději použijeve vývar, nejlépe slep i č í !) a do měka udusíme.

    Kapusta sv. Václava (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jako přílohu jsem zvolil opékane brambory a kousek .... fajne nacesnakovanéj pečenej, slovenskéj krkovičky.

    Kapusta sv. Václava (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a, samozřejmě p i v o !

    Kapusta sv. Václava (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
pridáva hudobnogastronomický klip v závere ktorého uvidíte ako sv.Václav opúšťa Václavské námestie a robí priestor pre terajšieho Václava !



ty si hviezda varechy :-) ja sa stale tak nasmejem na tych tvojich recetikoch :-) ale teraz si my riadne chute narobil @tiginko presne presne to c.2 som si vsimla aj ja neviem asi my tam len ocka zabehli :-)
@stefanm , a kde tys nasel ty houby vaclavky, v Sarce, nebo na Hvezde? (Mne tu ale chybi hodne ta diaktrika !!!, ono to bez ni tak nevyzni).
Pekny recept a ty vaclavky bych naramne chtela. Vcera jsem dostala kuratka od souseda, ale take rozmacene chudinky, jeste jsem je ani nestacila vycistit.
hezky hezky i když ne česky, ale nevadí, recept ukladám a potešil ma , houby to je moje potešení, dík za všetkých čechoslovákov..... :))

Pridaj komentár k receptu: