Orechové rezy s nugátovým krémom

3sandra3 - fotka3sandra3, 24. mája 2011

:-))

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
10 PL
100 ml vlažná
6 PL
6 PL
1/2 /pol/ ks
Nugátový krém:
250 g
3 ks
100 g (posekaná)
4 PL
6 PL
Čokoládová poleva:
100 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme .

  2. 2

    Nugátový krém: Maslo, vajcia, čokoládu a práškový cukor roztopíme vo vodnom kúpeli a krátko šľaháme. Odstavíme a pridáme mleté orechy.

  3. 3

    Krém natrieme na upečený a vychladnutý plát.

  4. 4

    Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu a pridáme olej. Čokoládovou polevou polejeme koláč a odložíme na pár hodín do chladu .

Diskusia k receptu

evanaaa
Sandri, dobré rezy, viem si ich predstaviť, najmä s orechami, ani torta by nebola zlá z tohto receptu. A mne by sa hodila na vrch ozdoba zo šľahačky(!) a na to polky orechov, júú.
abend
@3sandra3 v recepte uvádzaš : Maslo, vajcia, čokoládu a práškový
cukor roztopíme vo vodnom kúpeli a krátko šľaháme. Odstavíme a pridáme mleté orechy. Pýtam sa či sa to maslo neroztopí? Nemalo by sa maslo zašľahať do uvareného krému? Ďakujem za odpoveď. Recept už je v mojej KK.
3sandra3
@evanaaa ano, máš pravdu, torta by bola tiež skvelá, aj tá šľahačka by ju veľmi skrášlila
cica2
môže byť výborný zákusok a ešte kde sú orechy:) tiež ma prekvapilo ohľadom toho masla (dať hneď variť) ešte som takú plnku nerobila a v komentároch som si prečítala že to tak má byť. Niekedy ho vyskúšam, vďaka za recept:)
marienka44
@3sandra3 ,ja sa bojim konzumacie toho kremu, kedze su tam vajicka surove. Pises, ze kratko slahame. Ja by sm to slahala dlhsie, aby to bolo OK. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia