Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku fotorecept
Foto: pusta
Dostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila som ich mrkvou, ktorú som najprv glazovala a po Zobraziť celý popisDostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila som ich mrkvou, ktorú som najprv glazovala a po vychladnutí obalila petržlenovou vňaťou. Prsia som zvinula a na tesno obalila anglickou slaninou, lebo prsia samotné majú suché mäsko. Pri pečení sa krásne ochutili, zostali šťavnaté a prevzali chuť pridaného cesnaku. Zvyšok glazovanej mrkvy som podávala ako prílohu aj s dusenou ryžou. Bola to delikatesa, vyskúšajte tento receptík!
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 g tenké plátky |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 strúčiky podľa veľkosti |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
z 1/2 citrona |
|
2 ks stredne veľké |
|
1 PL zarovnaná |
|
30 g |
|
150 ml horúca |
|
štipka do nálevu |
|
Postup
-
1
Bio kuriatko som naporcovala, prsia som vykostila, zbavila kože, rozrezala som ich na pláty, ktoré som osolila a uložila do pekáčika. Môžete kľudne použiť kúpené kuracie prsia z obchodu.
-
2
Vytlačila som šťavu z polovice citróna.
-
3
Pripravila som si petržlenovú vňať a očistila mrkvu. Petržlenovú vňať som posekala na drobno, mrkvu som pokrájala na dĺžku kuracích pŕs, hrubšiu časť som prekrojila ešte po dĺžke na polovicu.
-
4
Maslo som pokrájala na asi 10 g plátky.
-
5
V pekáčiku som nechala skaramelizovať kryštálový cukor, rozpustila som maslo, pridala som pripravenú mrkvu a za stáleho otáčania som ju nechala karamelizovať asi 3 - 5 minút.
-
6
Priliala som horúcu vodu a citrónovú šťavu a pridala som štipku soli. Prikryté som dusila na strednom plameni - 10 minút.
-
7
Potom som mrkvu ešte stále miešala do úplného odparenia tekutiny odokryté a..
-
8
...pridala som znovu trocha masla a dokončila glazovanie mrkvy - asi 2-3 minúty. Nechala som ju úplne vychladnúť. Mrkvička má zostať al dente, nesmie byť rozvarená.
-
9
Očistený cesnak som pokrájala na plátky.
-
10
Na kuracie prsia som nasypala pokrájanú petržlenovú vňať.
-
11
Rozložila som na ne vychladnutú glazovanú mrkvičku.
-
12
Pripravené kuracie prsíčka som na pevno zvinula okolo mrkvičky a husto som ich obalila tenkými plátkami anglickej slaninky. Do pekáčika som dala plátky cesnaku pod kuracie prsííčka, priliala som olej a trocha vody.
-
13
Prikryté alobalom som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 20 minút, potom som ešte dopekala do červena po odstránení alobalu ešte 10 minút za prelievania výpekom.
-
14
Hotové prsíčka som podávala s dusenou ryžou, podliala som ich vypečenou šťavičkou a zvyšok glazovanej mrkvičky som podávala ako delikatesnú zeleninovú prílohu. Mäsíčko je mäkkučké, jemnučké, nie je vysušené, ale krásne šťavnaté a má vynikajúcu chuť použitých surovín. Je to veľmi jemné a chuťovo výborné jedlo.
@izabella929 , dakujem za pekné ocenenie. potešila si ma.