Smotanové slimáky z kukuričnej múky fotorecept
Foto: eldina
vééľmi chutné , vééééľmi voňavé...jednoducho mňam.:)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme:/trochu rozmazaná foto , sorry/
-
2
zmiešať hladkú múku s kukuričnou/ja som mala instantnú/, dodať soľ a PDP.....extra si zmiešať kvasnice +1PL medu s vlažnou vodou/cca 2 dcl/-netreba čakať,kým kvások vykysne..zmiešať dokopy a pridávať toľko vlažnej vody,kým nevznikne vláčne cesto/pri miesení si ruky mazať olivovým olejom/
-
3
cesto nechať vykysnúť...potom pridať ešte p.p.múku , kým vznikne cesto, ktoré sa dá vyvaľkať....medzitým si dať rozpustiť maslo + kyslú smotanu..
-
4
cesto vyvaľkať , potrieť masou z masla a prekrojiť ako na obrázku.../na viac dielov , v strede vcelku/
-
5
časti cesta zložiť /oproti sebe/...nechať vykysnúť....potom opäť vyvaľkať
-
6
vyvaľkané cesto potrieť zvyškom masla a smotany,zrolovať na roládu a nakrájať na niekoľko dielov.../opäť neostrá foto..hmm/...dať na plech,vystlaný papierom na pečenie a dať piecť do vyhriatej trúby...180°C/cca 30 min/neskôr trochu znížiť teplotu/....
-
7
a takto krásne vyzerala prvá "várka"...nádherne rozvoniaval celý dom chlebovou a smotanovo-maslovou vôňou...
Diskusia k receptu