Pikantná kelovica

pusta - fotkapusta, 17. februára 2011

Tento recept sa pripravuje v našej rodine ešte od čias mojej starej mamy a mamy. Doma sme všetci mali radi pikantné jedlá a jeho Zobraziť celý popisTento recept sa pripravuje v našej rodine ešte od čias mojej starej mamy a mamy. Doma sme všetci mali radi pikantné jedlá a jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

4
porcie
30 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 g, stredne veľké
100 g, stredne veľká
200 g, pikantná
2-3 strúčiky
1 čajová lyžička
2 čajové lyžičky
1 čajová lyžička
1/2 čajovej lyžišky
1 čajová lyžička celá
2 čajové lyžičky drvená sušená
1 čajová lyžička
1 a 1/2 PL
3 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Pokrájame kel na prúžky, očistené zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska a olúpeme cesnak. Na oleji orestujeme cibuľu s kolieskami klobásy a kockami zemiakov, necháme rozpustiť obe papriky a zasypeme múkou. Všetko spolu za stáleho miešania krátko opražíme, zalejeme vodou a uvaríme ako hustejšiu polievku. Pridáme kel, soľ, rascu, mleté čierne korenie, vegetu, premiešame a varíme pod pokrievkou asi 20 minút. pridáme prelisovaný cesnak, rozomnutú majoránku, premiešame, vypneme plameň a necháme ešte prikryté chvíľu odstáť, aby cesnak jedlo pekne prevoňal. Serírujeme ako samostatné jedlo. Podávame s čerstvýn chlebom alebo so zemiakovými pagáčkami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Kel a kelový prívarok ( omáčku) mám rada, robím trošku ináč, od konca tvojho receptu, ale aj tvoj je dobrý, hlavne, že je tam ten kel.
pusta
ursula4 a evanaaa, dakujem- áno, aj ja poznám viacero variant na chutnú kelovicu. mám aj fotografiu,ale systém ju nemôže vziať, lebo je údajne veľká. poradí mi niekto, ako sa dá zmenšiť a dodatočne zaradiť k receptu?
evanaaa
Pusta, ako vidím na to zmenšenie fotky sa pýtaš druhý krát, daj to do diskusie, tam ti skôr poradia. Ja by som rada, ale ja nič také neovládam.
honestka
Pusta: ako som napisala- som fanusik starych originalnych jedal a receptov./ po mojej dnesnej diskusnej odpovedi som si povedala, ze sa teda vratim na tvoju stranku a s vaznostou idem citat zaradom recepty co si pridavala. Budem rada, ked sa niecomu novemu priucim a obohatim svoje vedomosti.
== Ak ti este nikto neodpovedal ako upravit fotku, napis mi to tu,ak budem vediet- poradim.
su rozne sposoby ako ich zmensis. bud priamo vo svojom albume, alebo na desktop copmutra, alebo sa daju download zadarmo programy, kde sa to lahko da urobit.
Napis, aky system pouzivas kde drzis svoje original fotky/ napr.
Iphoto /...
honestka
alebo si daj do okienka"Hladaj v texte" -- ako pridavat fotky, diskusia
a vyjde ti vela stran, kde sa mozes pozriet presne na to co hladas...
ainy
presne takúto polievku varieva moja mamka....naozaj fantastická :-)
rgabula
a nerozvaria sa velmi tie zemiay?ja varim najprv kel a zemialky pridavam az na koniec




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia