Tento recept sa pripravuje v našej rodine ešte od čias mojej starej mamy a mamy. Doma sme všetci mali radi pikantné jedlá a jeho Zobraziť celý popisTento recept sa pripravuje v našej rodine ešte od čias mojej starej mamy a mamy. Doma sme všetci mali radi pikantné jedlá a jeho príprava je rýchla a jednoduchá.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
250 g, stredne veľké |
|
100 g, stredne veľká |
|
200 g, pikantná |
|
2-3 strúčiky |
|
1 čajová lyžička |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
1/2 čajovej lyžišky |
|
1 čajová lyžička celá |
|
2 čajové lyžičky drvená sušená |
|
1 čajová lyžička |
|
1 a 1/2 PL |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Pokrájame kel na prúžky, očistené zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska a olúpeme cesnak. Na oleji orestujeme cibuľu s kolieskami klobásy a kockami zemiakov, necháme rozpustiť obe papriky a zasypeme múkou. Všetko spolu za stáleho miešania krátko opražíme, zalejeme vodou a uvaríme ako hustejšiu polievku. Pridáme kel, soľ, rascu, mleté čierne korenie, vegetu, premiešame a varíme pod pokrievkou asi 20 minút. pridáme prelisovaný cesnak, rozomnutú majoránku, premiešame, vypneme plameň a necháme ešte prikryté chvíľu odstáť, aby cesnak jedlo pekne prevoňal. Serírujeme ako samostatné jedlo. Podávame s čerstvýn chlebom alebo so zemiakovými pagáčkami.
== Ak ti este nikto neodpovedal ako upravit fotku, napis mi to tu,ak budem vediet- poradim.
su rozne sposoby ako ich zmensis. bud priamo vo svojom albume, alebo na desktop copmutra, alebo sa daju download zadarmo programy, kde sa to lahko da urobit.
Napis, aky system pouzivas kde drzis svoje original fotky/ napr.
Iphoto /...
a vyjde ti vela stran, kde sa mozes pozriet presne na to co hladas...