Kokosový jablčník
PIŠKÓTA : Žĺtka s cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme preosiatu múku spolu s PDP. Nakoniec pridáme...
Orechový mriežkovaný koláčik
Orechy sú moje orechové :-) - to je jedno aký druh. Preto ich veľmi rada...
Domáce široké rezance so šošovicovou omáčkou
Zimné januárové dni si pýtajú nielen zababušiť sa do teplého oblečenia, ale aj zasýtiť sa domácim...
Plnená panenka s mletým a udeným mäsom pečena na dubákoch.
Zostalo varené udené mäsko, čo s tym a v mrazaku okrem bravč. panenky a pol kila mleteho...
Rebarborový koláč s marmeládovým tvarohom
Z mouky, mléka, oleje, vajíčka, cukru a droždí si zaděláme těsto-(můžeme použít pekárnu)....
Zapekaná kapusta so zemiakmi
Najprv si očistíme zemiaky a na krížalky pokrájané uvaríme vo vode. Vodu scedíme a zemiaky trocha...
Smažené zemiakové šupky
Keď bielim zemiaky, tak nepoužívam škrabku, ale nôž. Stále mi bolo ľúto, keď...
Lokše
recept je veľmi osvedčený, kedže lokše sú veľmi lacným, veľmi a hlavne obľúbeným variabilným receptom posielam...
Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...
Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...
Polievka Ratatouille
Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným...
Halušky rôznych chutí
Milujem krupicové halušky v polievkach. A je ich toľko variácií, akú veľkú len máte kuchársku...
Údenou klobásou plnené kuracie prsia vyprážané v smotanovom cestíčku
Dnešný sviatočný obed len tak v ľahšom prevedení. kuracie prsia, ktoré som plnila pokrájanou údenou...
Kaša z instantnej pohánky
Už som dávno nič nepridala, tak aby ste na mňa celkom nezabudli, pripomeniem sa tým náročným receptom....
Cmarový zemiakový chlieb zo špaldovej a celozrnnej ražnej múky Thang Zong
Mám už odskúšanú japonskú technológiu Thang Zhong, rozhodla som sa pre vlastnú kreáciu, a to...
Karfiolové rezne s parmezánom
Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a...
Svieže jarné minikuriatko
Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho...
Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.
Baranie rohy s hrozienkami
Baranie rohy s hrozienkami sú výbornou pochúťkou ku rôznym pečeným mäsám alebo klobáse. Hrozienka zjemnia ostrú...
Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...
Plnená paprika
Robievam ju namiesto obložených chlebíčkov, len tak, trebárs, ako predjedlo, alebo na olovrant....
Mušle po námornícky
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, ...
Špagety s tuniakovou omáčkou a čerstvými bylinkami
Špagety uvaríme vo vode a scedíme ich. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju speniť do zlatista...
Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...
Makovo-orechové rožteky
Najprv zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme maslo, žĺtky a spracujeme cesto. Hotové cesto prikryjeme...
Prívarok z bielej dyne - tekvice
V našom nárečí je „bila dyňa“ názov pre bielu tekvicu.
Yoğurtlu köfte - Bulgurové guličky v jogurtovej omáčke s cícerom a mäsom
Polievka, čo sa tvári ako hlavné jedlo. Výborná kombinácia jahňaciny, cíceru a jogurtu vám...
Kelový prívarok a´la Mamkine 1. uznanie
Tento recept opisujem ako nostalgickú spomienku na svoje detstvo, na moju Mamku_Anyuci a jej prvú pochvalu...
Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh...
Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.
Zapekaná zelenina
... raz vecer si tu tak pozeram nove recepty a jedna mila pani pridala zapekany karfiol, neviem...
Zapekané vegetariánske zemiaky
Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný, všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé, chutné...
Jahodový rez nepečený
Mám rada zákusky tohto typu najmä v lete, bola sviatočná príležitosť, tak som ho pripravila...