Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam k dispozícii recept z ktorého pokrm naozaj chutí!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu, nakrájanú na malé kúsky, podlejeme vodou, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a zakrytú na slabom ohni necháme dusiť do mäkka.
- 2
Zalejeme polovicou pripraveného mlieka, pridáme smotanou a necháme zovrieť.
- 3
Z druhej polovice mlieka pripravíme zátrepku. Do pohára s mliekom pridáme múku a červenú mletú sladkú papriku, ktoré vymiešame do hladka a za stáleho miešania vlievame do hrnca.
- 4
Nacháme zovrieť, o cca tri minúty odstavíme zo sporáka. Na záver ochutíme dvoma lyžicami balzamikového octa. Podávame s haluškami, knedľou alebo cestovinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale proti chuti žiaden dišputát.