Foto: 2010
Aj v japonsku maju cudne jedla, tzv. Yōshoku- pojaponstene europske. https://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dshoku a jedno z najpopularnejsich jedal je rezen- katsu s kari omackou.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tradicne sa japonsky rezen robi vyprazany ako u nas, ale robia aj pecene a su velmi dobre- takto daako. Bravcove, ja som krkovicku menej masnu, ked bola schladena tak som ju nakrajal na 1 cm rezne a cez foliu este naklepal. Ochutil sol, korenie. Obalil som ako u nas v trojobale.
- 2
Japonci pouzivaju panko struhanku co je specialne vyrobena z chleba bez korky, problem je ze je uplne biela a aby boli rezne pekne zlatiste treba ju najpr trochu zafarbit oprazit. (Tu struhanku treba povtlacat do masa aby dobre drzala}
- 3
Trubu si dame rozohriat na 200 C, do stredu vlozime mriezku s peciacim papierom a zlahka rezne osprejujeme olejom. Pretoze rezne su tenke struhanka "prifarbena" netreba rezne otacat su hotove za 10 minut.
- 4
Na troche oleja oprazime posekanu cibulu a cesnak, podlejem vodou a pridame na etapy nakrajanu zeleninu a podusime do makka. To ich kari... asi nikdo v japonsku nerobi ale kupi hotove - rozrobia vo vode a pridaju do podusenej zeleniny a miesaju prevaria niekolko minut kym nezhustne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Japonci povazuju za jeden z ich najvacsich vynalezov vifonky, aj toto instatne curry, ktore sa neda pokazit lebo sa do nho nic nepridava a samo zhustne je chemicky zazrak a vyzera skor ako kus cokolady ( pouzili podobnu technologiu) aby bolo solidne pri izbovej teplote a ked sa prida trocha teplej vody maju pomazanku na chleba ked sa da viac je hladka omacka.
www.japantimes.co.jp/life/2011/08/26/food/curry-its-more-jap...
Teraz s odstupom casu...preco sa len vyprazane fasirky jedia casto s omackou a nie suche rezne?
Inac rezen byva vzdy nakrajany aby sa dal jest palickami.
lh3.googleusercontent.com/q6XLP9IWuXSjVC7ZfB7nGJlboKACyPFtUSJqP_G...
treba pozerat od 21. min.