Pečený Katsu Curry

2010 - bez fotky2010, 29. augusta 2015
Pečený Katsu Curry
Foto: 2010

Aj v japonsku maju cudne jedla, tzv. Yōshoku- pojaponstene europske. https://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dshoku a jedno z najpopularnejsich jedal je rezen- katsu s kari omackou.

20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

 na rezne
 na obaľovanie
 Panko
 sprejovaný
Kari:
 nasekaná
 (alebo čerstvý)




Postup

  1. 1

    Tradicne sa japonsky rezen robi vyprazany ako u nas, ale robia aj pecene a su velmi dobre- takto daako. Bravcove, ja som krkovicku menej masnu, ked bola schladena tak som ju nakrajal na 1 cm rezne a cez foliu este naklepal. Ochutil sol, korenie. Obalil som ako u nas v trojobale.

  2. 2

    Japonci pouzivaju panko struhanku co je specialne vyrobena z chleba bez korky, problem je ze je uplne biela a aby boli rezne pekne zlatiste treba ju najpr trochu zafarbit oprazit. (Tu struhanku treba povtlacat do masa aby dobre drzala}

    Pečený Katsu Curry - obrázok 2
  3. 3

    Trubu si dame rozohriat na 200 C, do stredu vlozime mriezku s peciacim papierom a zlahka rezne osprejujeme olejom. Pretoze rezne su tenke struhanka "prifarbena" netreba rezne otacat su hotove za 10 minut.

  4. 4

    Na troche oleja oprazime posekanu cibulu a cesnak, podlejem vodou a pridame na etapy nakrajanu zeleninu a podusime do makka. To ich kari... asi nikdo v japonsku nerobi ale kupi hotove - rozrobia vo vode a pridaju do podusenej zeleniny a miesaju prevaria niekolko minut kym nezhustne.

    Pečený Katsu Curry - obrázok 4

Diskusia k receptu

terinka55
Páči sa mi Tvoje jedlo. Skvelo vyzerá a určite aj rovnako chutí. 5* a chválim!
mracik9
super,konečne to moje curry donesené z veľkej diaľky využijem :))
methi
Co vsetko obsahuje to golden kari?
2010
Sorry musel by som ist na ulicu do smetiaku, zajtra beru.
Japonci povazuju za jeden z ich najvacsich vynalezov vifonky, aj toto instatne curry, ktore sa neda pokazit lebo sa do nho nic nepridava a samo zhustne je chemicky zazrak a vyzera skor ako kus cokolady ( pouzili podobnu technologiu) aby bolo solidne pri izbovej teplote a ked sa prida trocha teplej vody maju pomazanku na chleba ked sa da viac je hladka omacka.
 www.japantimes.co.jp/life/2011/08/26/food/curry-its-more-jap...

2010
Este taka poznamka, ked som prvy krat videl v japonskej restauracii rezen s omackou?... tak som si pomysel debili.
Teraz s odstupom casu...preco sa len vyprazane fasirky jedia casto s omackou a nie suche rezne?
Inac rezen byva vzdy nakrajany aby sa dal jest palickami.
ubka
Obdivujem nielen tvoje jedlo,ale krásne fotografie.
frezia68
Zaujímavá kombinácia,krásna fotka a mne by to určite chutilo,hneď som pridala 5*.