Pečený Katsu Curry

2010 - bez fotky2010, 29. augusta 2015
Pečený Katsu Curry
Foto: 2010

Aj v japonsku maju cudne jedla, tzv. Yōshoku- pojaponstene europske. https://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dshoku a jedno z najpopularnejsich jedal je rezen- katsu s kari omackou.

20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

 na rezne
 na obaľovanie
 Panko
 sprejovaný
Kari:
 nasekaná
 (alebo čerstvý)




Postup

  1. 1

    Tradicne sa japonsky rezen robi vyprazany ako u nas, ale robia aj pecene a su velmi dobre- takto daako. Bravcove, ja som krkovicku menej masnu, ked bola schladena tak som ju nakrajal na 1 cm rezne a cez foliu este naklepal. Ochutil sol, korenie. Obalil som ako u nas v trojobale.

  2. 2

    Japonci pouzivaju panko struhanku co je specialne vyrobena z chleba bez korky, problem je ze je uplne biela a aby boli rezne pekne zlatiste treba ju najpr trochu zafarbit oprazit. (Tu struhanku treba povtlacat do masa aby dobre drzala}

    Pečený Katsu Curry - obrázok 2
  3. 3

    Trubu si dame rozohriat na 200 C, do stredu vlozime mriezku s peciacim papierom a zlahka rezne osprejujeme olejom. Pretoze rezne su tenke struhanka "prifarbena" netreba rezne otacat su hotove za 10 minut.

  4. 4

    Na troche oleja oprazime posekanu cibulu a cesnak, podlejem vodou a pridame na etapy nakrajanu zeleninu a podusime do makka. To ich kari... asi nikdo v japonsku nerobi ale kupi hotove - rozrobia vo vode a pridaju do podusenej zeleniny a miesaju prevaria niekolko minut kym nezhustne.

    Pečený Katsu Curry - obrázok 4

Diskusia k receptu

terinka55
Páči sa mi Tvoje jedlo. Skvelo vyzerá a určite aj rovnako chutí. 5* a chválim!
mracik9
super,konečne to moje curry donesené z veľkej diaľky využijem :))
methi
Co vsetko obsahuje to golden kari?
2010
Sorry musel by som ist na ulicu do smetiaku, zajtra beru.
Japonci povazuju za jeden z ich najvacsich vynalezov vifonky, aj toto instatne curry, ktore sa neda pokazit lebo sa do nho nic nepridava a samo zhustne je chemicky zazrak a vyzera skor ako kus cokolady ( pouzili podobnu technologiu) aby bolo solidne pri izbovej teplote a ked sa prida trocha teplej vody maju pomazanku na chleba ked sa da viac je hladka omacka.
 www.japantimes.co.jp/life/2011/08/26/food/curry-its-more-jap...

2010
Este taka poznamka, ked som prvy krat videl v japonskej restauracii rezen s omackou?... tak som si pomysel debili.
Teraz s odstupom casu...preco sa len vyprazane fasirky jedia casto s omackou a nie suche rezne?
Inac rezen byva vzdy nakrajany aby sa dal jest palickami.
ubka
Obdivujem nielen tvoje jedlo,ale krásne fotografie.
afataga
tak moj otec bol asi polovicny japonec, on si robil k reznu paradajkovu omacku :-)
frezia68
Zaujímavá kombinácia,krásna fotka a mne by to určite chutilo,hneď som pridala 5*.