Dolma

Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
Dolma
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

230 g
150 g
80 g
200 g
300 g
230 g
30 g




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu. Touto masou plníme viničné listy, ktoré nahusto ukladáme do liatinovej nádoby. Zalejeme paradajkovou omáčkou a dusíme asi 1,5 hodiny.

  2. 2

    Omáčka: Urestujeme cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme pokrájané zemiaky, drvené paradajky, cesnak a bazalku. Varíme, kým koreňová zelenina nezmäkne. Rozmixujeme a prepasírujeme.

  3. 3

    Omáčku dochutíme soľou, korením, cesnakom a bazalkou.

Diskusia k receptu

ernest
tak čimsi podbným som sa raz hostil v Budapešti len maso bolo baranie ale bola to super basta a toto bude určite tiež