Dolma
Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu. Touto masou plníme viničné listy, ktoré nahusto ukladáme do liatinovej nádoby. Zalejeme paradajkovou omáčkou a dusíme asi 1,5 hodiny.
- 2
Omáčka: Urestujeme cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme pokrájané zemiaky, drvené paradajky, cesnak a bazalku. Varíme, kým koreňová zelenina nezmäkne. Rozmixujeme a prepasírujeme.
- 3
Omáčku dochutíme soľou, korením, cesnakom a bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu