Foto: sisinka131
Tento chlieb mám od mojej sestričky ktorá žije v USA, pečie doma chleba roky ten istý a niekto jej dal iný, z Zobraziť celý popisTento chlieb mám od mojej sestričky ktorá žije v USA, pečie doma chleba roky ten istý a niekto jej dal iný, z českej internetovej stránky a mám pocit, že už iný ani nepečie, tak som ho vyskúšala aj ja. Super, odporúčam...
príprava
na 230- °C
Postup
-
1
Do múky si večer dáme vodu, kvasnice v prášku, soľ a zamiešame, netrepeme, necháme prikryté 12h. Ráno pridáme cesnak, trošku premiesime a 1x preložíme ako lístkové cesto, necháme 15min, dáme na dosku a preložíme zase ako lístkove cesto 1x,urobíme bochník, zakryjeme utierkou a necháme stáť 2h.Hodinu pred pečením si necháme rozohriať trúbu na 230st.dáme do horúcej trúby pol hod.zohriať liatinový hrniec ( ale mám vyskúšané aj jenské sklo), a do horúcej nádoby "vhodíť" cesto, nechať upiecť 30min. s pokrievkou a asi 5-10min bez, uvidíte podľa upečenia - dobrú chuť
@jerica ,žemle asi neurobíš,cesto je riedke a nedá sa vyformovať.Mne sa chlebík pripiekol na dno a odvtedy ho preložím na papier na pečenie a takto vložím do rozpáleného liatinového pekáča.
Tak som si povedala, keď nemám dať na 100% fotopostup , mať pripravený recept podľa mojich predstáv , tak sa neodvážim pridávať nič. Ja sa snažím pri varení a pečení alebo pri práci so surovinami dokonca postupovať zakaždým s foto tak aby som vystihla presne kedy a ako čo dávam a robím, idem na istotu pri práci !:-))
Žiadne vzdávanie,len si pridaj recepty ktoré máš odskúšané,nemusíš hneď na začiatku sa s tým trápiť.
Včera sme dojedli chlebík a tak na ráno aby si vedela hoc je toľko hodím mám v rúre chlebík s novou (vylepšenou receptúrou), ale určite nič nové pre tie čo pečú chleby už roky:-)