Piskótás Rákóczi túrós almával fotorecept

mojack - fotkamojack, 20. apríla 2011
Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept)
Foto: mojack

Rákócziho piškota s tvarohom a jablkami.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
1 čl
1 PL teplá
10 g mäkký
Tvarohová zmes:
500 g
3 ks
5 PL
3-4 ks nastrúhané
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zaujala ma kombinácia tvarohu a jablk.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klasický piškotový plát cesta. Źltka si vymiešam

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridám suroviny+ sneh

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a natriem na plech s papierom.Upečiem 180 stupňov v predhriatej rúre 15 minút.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jablká nastrúham a premiešam s práškovým cukrom.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prichystám si marhuľový lekvár.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Taroh premiešam so žltkami

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a pridám múku.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Opatrne do tvarohu vmiešam jablká.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a je to.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na upečený plát cesta

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    natriem tvarohovú zmes do mriežky.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A na to tiež do mriežky marhuľový lekvár.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zapečiem do hneda . 15 minút - (180 stupňov), alebo až mi to pekne zhnedne.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Jednoduchý a dobrý už len nakrájať.

    Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Tvarohové koláčiky môžem vždy :-) najradšej , keď niekto napečie :-) Moja mamka piekla výborný tvarohový s veľa žĺtkami a korpus bol samý orech no potom prišla tá odporná alergia na orechy a som dojedla ! Tento tvoj sa mi páči som zvedavá na kombináciu tvaroh - jablko mňam !
múku do plnky? nemáš ju v ingredienciach v plnke uvedenú, alebom si sa pomýlila a nemal to byť cukor? Inak pekný koláčik a pekne nafotený, tvarohové koláčiky máme u nás radi, robievam podobný, ale bez toho lekváru, nabudúce vyskúšam podľa tvojho rcp.
zaujímavý postup , chcem sa spýtať, -spodný piškót neupečieš celkom? lebo ak áno tak keď pečieš znova s tvarohom tak sa nespáli od spodu? napísala som to trochu kompikovane, ale verím že si pochopila čo ma zaujíma
Zaujímavý, pekný, chutný. Len píšeš - klasické pišk. cesto, t.j. vajcia, cukor, múka, príp. aj prášok do pečiva. A čo ten margarín ( môže byť maslo?), kedy sa primieša ?
babi, - piekla som 15 minut nebolo to až na 100% upečené.
evanaaa- . Ja dávam do každeho / pikotoveho / cesta olej. Ale ked je recept ako tento tak som dala maslo.Zamiešam ho pred snehom.
Stane sa , že aj pri pisani receptu niečo vypadne nie vlastnou chybou ... dakujem za upozornenie. Nech sa vam kolačik vydari .Prajem vsetkym prijemne sviatky.

Pridaj komentár k receptu: