Broskyňový koláč - Peach Cobbler fotorecept

babav - fotkababav, 12. augusta 2012
Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept)
Foto: babav

Peach Cobbler je variacia chutneho ovocneho kolaca (v preklade broskynova torta).Autorkou receptu je Paula Deen ,popularna kulinarska osobnost na Food Network.com.Recept je typicky pre juzne staty severnej Ameriky,obzvlast v state Georgia kde Paula reziduje .Vyskusajte ,nebudete lutovat!

8-10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 šálky
2 šálky
1/2 šálky
125 g
1 1/2 šálky
1 1/2 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Broskyne okrajame .Este lepsie ,ak su dobre zrele, osupeme a nakrajame na mesiaciky.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrebujeme 4 salky.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravene na panvici zmiesame s 1 salkou cukru a zalejeme vodou.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dusime ich na miernom ohni priblizne 10 minut ,pozor aby sa nerozvarili,musia si udrzat tvar.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto potrebujeme muku ,ktora obsahuje kypriace ingrediencie(prasok do peciva a sodu bicarbonu),mlieko ,cukor a skoricu.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Muku s cukrom a skoricu premiesame a pomaly prislahame studene mlieko .

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto musi byt hladke , je pomerne riedke.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ruru predhrejeme na 180 stupnov C a do teplej vlozime formu,v ktorej budeme cobbler piect .Na dno formy dame maslo ,aby sa rozpustilo.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na rozpustene maslo pomalicky vylejeme pripravene cesto,nevadi ,ze maslo sa vytlaca zo dna formy.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch cesta opatrne nalozime udusene broskyne aj so stavou.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po 45 minutach z rury vyberieme vonavu dobrotu.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tento druh kolacov sa podava teply,naberackou rovno z formy.Typicke pre juznanov je servovanie so zmrzlinou ,pripadne so slahackou.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ja som servovala s Breyersovou broskynovou zmrzlinou.Hodi sa aj vanilkova. Mint je cerstvy ,kto ma rad moze pozut;-) .

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

alexdidi
Uzasny recept,krasne prezentovany...hned by som si kusok dala a kedze je cas broskyn,coskoro iste vyskusam....
lusinkab
Nadherny receptik :-) urcite vyskusam my mame taketo kolaciky veeeelmi radi,uz je v KK krasne spracovany receptik aj fotky
adkas
zaujimavy receptik.... broskyne mam rada, zmrzku tiez, takze uz len vyskusat to:)))
marijanka712
vynikajúci síce pre nás neobviklý recept ale o to lákavejší mať tak dnes brosvine bude už dnes svietiť na tanierikoch , pretože pre mňa v tento pochmúrny deň pripadá ako slniečko.
zdezda
aj ja si tento receptík ukladám medzi "sladké rýchlovky" iba dám menej cukru, nevadí ?
ola111
@babav ,určite ho vyskúšam,broskyne mám,páčia sa mi tvoje koláčové
recepty :-)
honestka
tieto "Cobblers" sme tu ochutnavali pri nasom prichode - inac som si myslela, ze okrem cokochips, pies a tohto nevedia piect nic ine...
mas pravdu nech ho robis s akymkolvek ovocim, je vyborny, ale kraluje prave Peach/ ja na vrch davam aj "mrvenku"- mam rada tie zapecene hrudky.
nevahajte varechacky a vyskusajte je to velmi jednoduche a chutove uzasne!
babav
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie aj za mile komentare.
Tesim sa ,ze sa vam moj cobbler lubi;-)
janav
Sice osobne oblubujem skor cokoladove dobrotky na tento ako jednu z mala ovocnych sa uz tesim!
pivonka
Nezvyčajný recept a ohromne lákavý, takéto treba na Varechu. Keď bude sezóna, urobím.
babidka
Vyborny :-) Dnes sme ho piekli s nektarinkami .Boli krasne dozrete a sladke , tak sme dali iba polovicnu davku cukru a bolo to akurat . Este horuci sme podavali s dobrou vanilkovou zmrzlinou a veruze si kazdy stolovnik este po troche pridal , takze sa zjedol naraz cely :-)
jozka2
Tvoj kobbler vyzera vynikajuco,mam rada kobblers s akymkolvek ovocim,je rychly na pripravu a este rychlejsi na zjedenie.
kukulienka71
@babav , míňam kompóty, tak prišiel na rad tento recept, ktorý iste urobím aj z čerstvého ovocia. Ubrala som z masla a hlavne cukru, je to rýchlovka na zahnanie mlsnej, ďakujem za ňu(hlavne za tú omamnú maslovo-škoricovú vôňu v kuchyni)


babav
@Kukulienka71 , tesi ma , ze ste si pochutili. Z cerstvych broskyn bude cobbler este chutnejsi. Vdaka za foto:-).
surincicka
U nás veľmi obľúbený recept. Každý rok sa tešíme na sezonu broskýň. Ďakujeme

Zaujímavé video z archívu TV Varecha