Broskyňový koláč - Peach Cobbler fotorecept

babav - fotkababav, 12. augusta 2012
Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept)
Foto: babav

Peach Cobbler je variacia chutneho ovocneho kolaca (v preklade broskynova torta).Autorkou receptu je Paula Deen ,popularna kulinarska osobnost na Food Network.com.Recept je Zobraziť celý popisPeach Cobbler je variacia chutneho ovocneho kolaca (v preklade broskynova torta).Autorkou receptu je Paula Deen ,popularna kulinarska osobnost na Food Network.com.Recept je typicky pre juzne staty severnej Ameriky,obzvlast v state Georgia kde Paula reziduje .Vyskusajte ,nebudete lutovat!

8-10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 šálky
2 šálky
1/2 šálky
125 g
1 1/2 šálky
1 1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Broskyne okrajame .Este lepsie ,ak su dobre zrele, osupeme a nakrajame na mesiaciky.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrebujeme 4 salky.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravene na panvici zmiesame s 1 salkou cukru a zalejeme vodou.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dusime ich na miernom ohni priblizne 10 minut ,pozor aby sa nerozvarili,musia si udrzat tvar.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto potrebujeme muku ,ktora obsahuje kypriace ingrediencie(prasok do peciva a sodu bicarbonu),mlieko ,cukor a skoricu.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Muku s cukrom a skoricu premiesame a pomaly prislahame studene mlieko .

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto musi byt hladke , je pomerne riedke.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ruru predhrejeme na 180 stupnov C a do teplej vlozime formu,v ktorej budeme cobbler piect .Na dno formy dame maslo ,aby sa rozpustilo.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na rozpustene maslo pomalicky vylejeme pripravene cesto,nevadi ,ze maslo sa vytlaca zo dna formy.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch cesta opatrne nalozime udusene broskyne aj so stavou.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po 45 minutach z rury vyberieme vonavu dobrotu.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tento druh kolacov sa podava teply,naberackou rovno z formy.Typicke pre juznanov je servovanie so zmrzlinou ,pripadne so slahackou.

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ja som servovala s Breyersovou broskynovou zmrzlinou.Hodi sa aj vanilkova. Mint je cerstvy ,kto ma rad moze pozut;-) .

    Broskyňový koláč - Peach Cobbler (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

alexdidi
Uzasny recept,krasne prezentovany...hned by som si kusok dala a kedze je cas broskyn,coskoro iste vyskusam....
lusinkab
Nadherny receptik :-) urcite vyskusam my mame taketo kolaciky veeeelmi radi,uz je v KK krasne spracovany receptik aj fotky
adkas
zaujimavy receptik.... broskyne mam rada, zmrzku tiez, takze uz len vyskusat to:)))
marijanka712
vynikajúci síce pre nás neobviklý recept ale o to lákavejší mať tak dnes brosvine bude už dnes svietiť na tanierikoch , pretože pre mňa v tento pochmúrny deň pripadá ako slniečko.
zdezda
aj ja si tento receptík ukladám medzi "sladké rýchlovky" iba dám menej cukru, nevadí ?
ola111
@babav ,určite ho vyskúšam,broskyne mám,páčia sa mi tvoje koláčové
recepty :-)
honestka
tieto "Cobblers" sme tu ochutnavali pri nasom prichode - inac som si myslela, ze okrem cokochips, pies a tohto nevedia piect nic ine...
mas pravdu nech ho robis s akymkolvek ovocim, je vyborny, ale kraluje prave Peach/ ja na vrch davam aj "mrvenku"- mam rada tie zapecene hrudky.
nevahajte varechacky a vyskusajte je to velmi jednoduche a chutove uzasne!
babav
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie aj za mile komentare.
Tesim sa ,ze sa vam moj cobbler lubi;-)
janav
Sice osobne oblubujem skor cokoladove dobrotky na tento ako jednu z mala ovocnych sa uz tesim!
pivonka
Nezvyčajný recept a ohromne lákavý, takéto treba na Varechu. Keď bude sezóna, urobím.
babidka
Vyborny :-) Dnes sme ho piekli s nektarinkami .Boli krasne dozrete a sladke , tak sme dali iba polovicnu davku cukru a bolo to akurat . Este horuci sme podavali s dobrou vanilkovou zmrzlinou a veruze si kazdy stolovnik este po troche pridal , takze sa zjedol naraz cely :-)
jozka2
Tvoj kobbler vyzera vynikajuco,mam rada kobblers s akymkolvek ovocim,je rychly na pripravu a este rychlejsi na zjedenie.
kukulienka71
@babav , míňam kompóty, tak prišiel na rad tento recept, ktorý iste urobím aj z čerstvého ovocia. Ubrala som z masla a hlavne cukru, je to rýchlovka na zahnanie mlsnej, ďakujem za ňu(hlavne za tú omamnú maslovo-škoricovú vôňu v kuchyni)


babav
@Kukulienka71 , tesi ma , ze ste si pochutili. Z cerstvych broskyn bude cobbler este chutnejsi. Vdaka za foto:-).
surincicka
U nás veľmi obľúbený recept. Každý rok sa tešíme na sezonu broskýň. Ďakujeme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia