Foto: ancicka
Roky cuketku využívam aj na kompot.Takto pripravenú mám veľmi rada a dúfam,že aj vám niekomu milý" varecháči " sa tento recept bude páčiť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu očistíme a nakrájame na kocky.
-
2
Potom ju zalejeme vodou a pridáme do nej pol dl ocot a zamiešame.takto namočenú necháme stáť aspoň 10 h.Najlepšie cez noc.
-
3
Jablka očistíme a nakrájame tiež na kocky.Dobré je ich dať tiež do octovej vody,aby nezčerneli.
-
4
Medzi tým si dáme variť cuketu,pridáme cukor a ananásovu esenciu.Cuketu varíne aspoň15-20 min. do sklovita.
-
5
Ked je cuketa uvarena pridáme scedené jablka.ja to robím tak,že jablka zamiešam medzi cuketu, hrniec zakryjem,
-
6
...a akonáhle začne vrieť,tak odstavím,
-
7
Kompot povyberám do pripravených fliaš,sirup nechám ešte raz zovrieť a ponalievam do plna.
-
8
Ponalievané fľaše pozatváram a poprevraciam hore dnom.Pozakrývam dobré z dekou a nechám do druhého dňa kým nevychladnú.
@danculka ,dá sa a ja veľmi chutný.D.