Roky cuketku využívam aj na kompot.Takto pripravenú mám veľmi rada a dúfam,že aj vám niekomu milý" varecháči " sa tento recept bude páčiť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cuketu očistíme a nakrájame na kocky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Potom ju zalejeme vodou a pridáme do nej pol dl ocot a zamiešame.takto namočenú necháme stáť aspoň 10 h.Najlepšie cez noc.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Jablka očistíme a nakrájame tiež na kocky.Dobré je ich dať tiež do octovej vody,aby nezčerneli.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Medzi tým si dáme variť cuketu,pridáme cukor a ananásovu esenciu.Cuketu varíne aspoň15-20 min. do sklovita.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Ked je cuketa uvarena pridáme scedené jablka.ja to robím tak,že jablka zamiešam medzi cuketu, hrniec zakryjem,
                                                     - 
                                                    6
                                                    
...a akonáhle začne vrieť,tak odstavím,
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Kompot povyberám do pripravených fliaš,sirup nechám ešte raz zovrieť a ponalievam do plna.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Ponalievané fľaše pozatváram a poprevraciam hore dnom.Pozakrývam dobré z dekou a nechám do druhého dňa kým nevychladnú.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@danculka ,dá sa a ja veľmi chutný.D.