Foto: helena10
Rýchly recept bez kysnutia pre každého. Hrnček má objem 200 ml.
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
2 ks |
|
1 hrnček (16 %) |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 hrnčeky |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
|
Postup
-
1
V miske vymiešam vareškou celé vajcia, soľ, cukry a kyslú smotanu. Po častiach pridám múku zmiešanú spolu aj s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Cesto dopracujem rukami na múkou posypanej doske.
- 2
Cesto hneď rozvaľkám na hrúbku cca 1cm a šišky vykrajujem formičkou. Pred vložením do oleja urobím prstami uprostred každej šišky malú dierku. Olej rozpálim a šišky vyprážam na miernom plameni z oboch strán. Potom ukladám do nádoby vyloženej kuchynskou servítkou.
- 3
Hotové šišky sme si dochutili domácim ríbezľovým džemom alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekný deň prajem.🌞