Jednoduchý dezert z lístkového cesta
Pre milovníkov lístkového cesta a rýchleho pečenia. Dobrota bude chutiť malým aj veľkým.
Zapekaná tekvica s dresingom
Tekvičky si umyjeme a pozdĺž prekojíme. Vnútro opatrne vydlabeme veľkou lyzicou. Každú tekvicu pokvapkáme olivovým...
Vepřové nudličky se sýrem a fazolkami
Kýtu všeobecně moc ráda neupravuji, zdá se mi docela tvrdá a řízek mám raději z krkovičky....
Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....
Zemiakové gule s údeným mäsom
V šupke uvarené a ošúpané zemiaky zomelieme, pridáme soľ, vajcia, múku, krupicu a...
Hermelínová nátierka
Hermelín a diétnu salámu nastrúhame na hrubšom strúhadle ( ako jablká ), cibuľu očistíme a nakrájame...
Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste
Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z...
Plnené šampiňóny
... s paradajkou, mozzarellou, bazalkou, gorgonzolou a vlašským orieškom. Ja viem, na...
Karfiolová polievka ( fotorecept)
Túto polievku varievam, keď je u mňa vnučka. Je to ľahká polievočka, ...
Bravčové rebierka - labužníkov sen
Pôvodný rcp (???) som pred časom dostal E-mailom od Marušky Davalovej z Paričova a teraz mi, ...
Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....
Fašírka zo zeleniny s čubricou
Dostala som väčšie množstvo bulharského korenia - čubrice. Do mäsa som ju už použila, ...
Cestoviny s kuracím mäskom v rajčinovej omáčke
Šikovný a chutný recept. Samozrejme ešte lepší bude, ak máte možnosť použiť čerstvý hrášok, ...
Falošná treska
Mrkvu očisíme na najemno nastrúhame, pridáme kyslé uhorky nastrúhane nahrubšie(ako na uhorkový šalát), vychladnuté vajcia tiež...
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...
Rožnovská mňamka
Předkládám další mňamózní recept přítelkyně Amálky. Recept "z jednoho hrnce" je plný zdraví a vůní, ...
Zapekané kuracie prsia s broskyňami
Tento recept je z brožúry " Dobré jedlo" a je naozaj dobré.
2 v 1 = Špirálky a osie hniezda pečené v kyslej smotane
Z jedného cesta 2 spôsoby. Špirálky a osie hniedo pečené v kyslej smotane.
Chmeli Suneli - doma vyrobená koreniaca zmes
Chmeli Suneli je koreniaca zmes, zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenie...
Jesenné jablkové šišky
Je jeseň a jabĺčka k nej neodmysliteľne patria, tak prečo si ich nespojiť so šiškami a...
Plnená haruľa
Zemiakové placky u nás v zime letia. Lenže chlapom sa bez mäsa veľmi nezavďačíš...
Cícerové placky s krúpami
Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli...
Šuhajdy s nugetovou čokoládou
Tak tieto šuhajdy sa robia u nás doma na vianoce a recept mám od mojej mamy.
Letná polievka zo žltej maslovej fazuľky
Dostala som žltú maslovú fazuľku a mladú zeleninku, tak som uvarila túto lahodnú letnú polievočku....
Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls
Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa...
Plnené feferónky
Raz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som...
Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou
Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla...
Šošovica ako hlavné jedlo
Hovori sa, ze krasa nie je vsetko... Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, ...
Bryndzovníky
Boli sme na oslave, sestra mala 60-ku a tak ma požiadala, či by som ich...
Krkovička babky Kolníkovéj
Recept pochádza od herečky Radošinského naivného divadla, ktorá už nieje medzi nami, no pri tomto recepte...