Foto: stefanm
Tie otázniky v názve receptu sú tam preto lebo šalát som pripravoval pre kamarátku čo mala na návšteve dcérinho priateľa z Francúzka.A keď mu Zobraziť celý popisTie otázniky v názve receptu sú tam preto lebo šalát som pripravoval pre kamarátku čo mala na návšteve dcérinho priateľa z Francúzka.A keď mu ho ponúkla tak sa milý Clément čudoval a tvrdil,že vo Francúzku také jedlo nikdy nevidel!
príprava
Suroviny
30 dkg, alebo gothay |
|
2 hrste |
|
1 ks |
|
1 ks, na tvrdo |
|
1 ks, v šupke varený |
|
1 ks |
|
1 ks, varená |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Vychladnutý a očistený zemiak,vajíčko,parizer,mrkvu,cibuľ a uhorku pokrájame,pridáme uvarený hrášok,domácu majonézu (ja robím v mixéry - 2 vajíčka,1a1/2dcl olej,1a1/2dcl nálev z ky.uhoriek,1PL horčica,štipka soli),premiešame a dochutíme soľou,mletým čiernym korením a worčestrom....som si plne vedomý,že farby na zástave sú prehodené a preto sa ospravedlňujem všetkým Francúzom.Skúšal som aj otočiť foto okolo zvislej osi ale to som zas mal vidličku na ľavej strane a praváci by sa mohli uraziť!!A pretože je ich tu na Vareche určite viac ako Francúzov tak som to nechal tak....Ak by niekomu vadili moje gramatické a štylizačné chyby kľudne mi dajte vedieť - aj tak si to nebudem všímať!!!...To v pravo je domáca francúzka bageta a v ľavo kupovaný francúzky koňak!!!
"salade russe ".
1 kg sálami /obyčajná,jemná lahôdková, /
4 cibule
8 ks uhoriek zaváraných
10 ks uvarených zemiakov v šupke
toto všetko pokrájame na malé kúsky a dáme do misky
pridáme
hrášok s mrkvou /scedíme vodu /
kukuricu / scedíme vodu /
čo kto má rád /ja dávam čo mám/
Do malého hrnčeka dáme :
4 PL oleja
4 PL kečupu
4 PL horčice plnotučnej
4 PL octu
2 ČL čili korenia alebo /korenie mleté/
2 ČL mletého cukru
2 ČL worcesterskéj omáčky
Toto všetko uvaríme a dáme vychladnúť
Po vychladnutí pridáme do misky so surovinami .
Nakoniec pridáme tatársku podla potreby ako kto má rád a dobre premiešame .Najlepšie keď šalát robí večer a do rána postojí .
Ešte na koniec toto je recept pre veľkú rodinu .
Ja robím Varenú tatársku / kto je chorí na žlčník alebo má iné tažkosti a ani sa tak rýchlo nepokazí /
Varená tatárska :
na 1 vajce uvarené pridáme :1 dcl mlieka, uhorku zaváranú, lyžičku horčice, octu, korenie,soľ,worcest. omáčky .
Postup:
Do mixéra dáme vajcia a mlieko /rozmixujeme /
Pridáme :uhorka,horčicu,korenie,soľ,worces. omáčku, / po mixujeme/
nakoniec pridáme čajovú lyžičku octu.
A ak máte radi krabí šalát tak vám napíšem recept ak máte radi
Ahojte Gabika