Nohutlu bulgur pilav fotorecept)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 29. apríla 2011

Jednochá, ľahká a zdravá večera:)

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pohár
2 PL
 nové korenie
  (v konzerve alebo predvarený)
šalát:
 zväzok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Presne takým istým spôsobom môžete pripraviť aj ryžu ako samostatné jedlo alebo ako prílohu.

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci rozpustíme kúsok masla spolu s olivovým olejom.

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 2
  3. 3

    Do rozpusteného masla vysypeme slovenskú ryžu a osmažíme do ružova. Pozor, nesmie zhnednúť. Potom pridáme bulgur zamiešame, a chvíľu opražíme. Osolíme, okoreníme celým novým korením, rozdrobíme jednu kocku slepačieho bujónu, zamiešame a zalejeme dvojnásobým množstvom horúcej vody. (1 pohár bulguru:2 poháre vody). Treba dávať pozor, lebo to bude v hrni dosť "vystrájať" keď pridáte vodu :). Okamžite stiahneme teplotu na minimum, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20 min. Vôbec nevadí ak sa bulgur zospodu troška "pripáli" (nie však do čierna) :)

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 3
  4. 4

    Ak použijeme cícer z plechovky, scedíme ho, opláchneme a do hrnca pridáme tesne pred dovarením. Ja väčšinou používam predvarený, ktorý mám zamrazený, v tom prípade ho pridávam do hrnca ešte pred zaliatim vodou. Tentokrát som aj ja použila cícer z konzervy.

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 4
  5. 5

    Zamiešame a po dvoch troch minútach odstavíme z plameňa.

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 5
  6. 6

    Po odstavení z plameňa prikryjeme hrniec väčšou servítkou alebo obyčajným novinovým papierom a prikryjeme pokrievkou. Necháme postáť ešte 5 minút.

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 6
  7. 7

    Šalát pripravíme z paradajok nakrájaných na malé kocky, pridáme nasekaný zväzok petržlenovej vňate, ochutíme soľou, korením, olivovým olejom, citrónovou šťavou a sirupom z granátového jablka.

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 7
  8. 8

    Bulgur podávame s bielym jogurtom a vychladeným šalátom. Stačí už len zapíjať čiernym čajom a vychutnávať si letné večery :) Dobrú chuť!

    Nohutlu bulgur pilav (fotorecept)) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu