Štedrovečerná kapustnica fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 4. decembra 2010
Štedrovečerná kapustnica (fotorecept)
Foto: dorisa

Takúto kapustnicu robievam vždy na sviatky.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 kg
1 ks, domáca
2 hrste, sušené (dubáky)
  alebo chilli paprička
4 PL, na zápražku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na kapustnicu. My post doma nedodržiavame, tak kapustnicu varím aj s údeným mäsom a klobáskou.Teraz sme kúpili údené kolienko, tak ide do hrnca.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kolienko umyjeme a dáme do veľkého hrnca variť.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je polomäkké, pridáme klobásu a sušené hríby(dubáky)

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme kyslú sudovú kapustu a varíme do mäkka.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kolienko a klobásku vyberieme na tacku a pokračujeme v dováraní kapustnice.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na oleji si speníme cibuľku, ked zosklovatie,pridáme 4 PL hladkej múky, urobíme zapražku, pridáme mletú červenú papriku.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme vývarom z kapusty, a po prevarení pridáme k zakladnej polievke.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme prejsť varom, dochutíme soľou,korením a chilli papričkami. Mäsko a klobásku nakrájame a dáme do kapustnice.Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

coldbery
U nás nie je zvykom robiť štedrovečernú kapustnicu takto,ale život je zmena ,prečo neskúsiť aj niečo iné.....vyzerá úžasne......:-))))
vybusna
ani u nas...u nas sa posti, tak aj kapustnica tak vyzera
aroooo
ja ju robím tiež takto,nejaké údené,klobása,prípadne nejaké zvyšky brav-čového mäsa,hríby,chcela by som vyskúšať aj pár sušených sliviek
duschko
Robim tiez taku, len namiesto kolienka tam davam udenu krkovicku a vela domacej udenej klobasky. K tomu aj dve nozky surovej. Zvyknem davat aj masove bravcove gulky. Mojim to velmi chuti.
elle82
vyzerá skvele a chutne...no nič zajtra ju idem nacvičiť aj ja :))
murgaska
Vsetko je perfektne,len nanstedry vecer by mala byt bez masa.....slepa LOL
yana
@dorisa nevyclaplo ti to z toho hrnca? Kedy sa ja naucim varit menej?
Uz sme len traja, styria len cez vikend, za chvilu budeme len dvaja a stale varim jak pre hornakov.
dorisa
@yana , vieš,koleno veľké, hrniec najväčší, tak veru aj trocha vyčlaplo,ked bublala, ale potom,ked sa koleno vybralo,tak zas bolo viacej "vody" tak som trocha aj zahusťovala. My sme tiež doma len dvaja, ja a moj priateľ,ale dnes prišla dcera a vraj.....davaj tú kapustnicu, čo si mala na vareche.... tak trocha odobrala.Ale my nemáme problém jet kapustnicu aj pár dní za sebou. Mňam.
dorisa
Ďakujem za všetky komenáre, tí, čo dodržiavajú post, tak si urobia "prázdnu "kapustičku a ostatní,podla svojej chuti. Dobrú chuť.
tinca
@dorisa super len ja zahusťujem porajbaným zemiakom, bez zápražky
ekonom1
ja dávam bez muky,ale pridám aj trocha hovadziny ,pár sušených slivák a nakoniec po vypnutí plynu pridám štipku majoránky a 1 PL medu.dobru chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jarunka
Ja tiez varim kapustnicu takto. Je vyborna aj na druhy den.