Čučoriedkový čokoládovo-tvarohový koláč fotorecept
Foto: helena10
Suroviny
Čokoládové cesto: | |
100 g (52 %) |
|
120 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
štipka |
|
130 g (alebo polohrubá) |
|
1,5 KL |
|
Tvarohová zmes: | |
250 g |
|
2 bal. |
|
125 g |
|
1/2 KL nastrúhaná |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
(lesné mrazené alebo čerstvé) |
|
Postup
-
1
Na cesto najprv rozpustím v kastróliku maslo s čokoládou nad vodným kúpeľom. Vsypem kryštálový cukor a miešam. Čokoládovú zmes nechám trochu vychladnúť. Prelejem do väčšej misky. Pridám a vmiešam vanilkový cukor, celé vajcia a štipku soli. Použila som ručný mixér na primeranú rýchlosť. Napokon do cesta prisypem múku premiešanú s práškom do pečiva. Poriadne premiešam.
- 2
Husté čokoládové cesto nalejem a rozotriem rovnomerne do formy 24 x 24 cm, ktorú som si vopred vystlala papierom na pečenie. Papier som natrela štipkou masla.
- 3
Tvarohovú zmes som vymiešala metličkou z uvedených surovín. Posledný do zmesi dávam Zlatý klas a premiešam. Túto zmes opatrne menším prúdom vylievam na čokoládové cesto.
- 4
Vrch tvarohovej zmesi som posypala čučoriedkami husto, ale môžete aj menej. Moje lesné čučoriedky boli z mrazničky.
- 5
Vo vyhriatej rúre pečiem na 170-175 stupňov 35-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
- 6
Upečený koláč nechávam riadne vychladnúť. Ak máte radi veľmi sladké, vrch koláča si môžete posypať práškovým cukrom.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu