Mäsový páj - Meat pie

palokuchki - fotkapalokuchki, 3. októbra 2010

Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v roznych obmenach ci uz zmrazeny, alebo ohriaty hotovy Zobraziť celý popisMasovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v roznych obmenach ci uz zmrazeny, alebo ohriaty hotovy na zjedenie vsade, kde sa pohnete.

5
porcií
35min minút
príprava
120min minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
2 strucky
2 pl
1/2 salky
600 ml
2 pl
2 pl
1/3 salky
1 ks
 rozmrazene
250 g
170 g
90 ml




Postup

  1. 1

    Hovadzie maso si nakrajam na kocky asi 2cm. Orestujem ho na horucom oleji.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca kde som restovala maso, pridam nasekanu cibulu. Poprazim ju do sklovita. Pridam roztlaceny cesnak a paradajkovy pretlak.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 2
  3. 3

    Chvilu vsetko poprazim, pridam maso, worcerstersku omacku, bobkovy list, sol, korenie a zalejem vodou a vinom. Necham dusit do zmaknutia.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 3
  4. 4

    Pripravim si spodne cesto. Do misky si dam muku, maslo, vajicko, sol a vodu. Spracujem na hladke cesto.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zabalim do potravinovej folie a odlozim na chladne miesto.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 5
  6. 6

    Ked je maso makke, zahustim ho mukou(2pl) rozrobenou vo vode(1/3salky). Schladim, pridam rozslahane vajce a premiesam. Mnozstvo cesta co som si pripravila staci na 3 misky na pecenie priemeru 12cm a 2 misky priemeru 10cm. Cesto rozvalkam tak aby bolo vacsie ako je miska.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 6
  7. 7

    Cesto vlozim do misky tak, aby presahovalo cez okraje misky.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 7
  8. 8

    Naplnim masom.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 8
  9. 9

    Prikrijem kolieskom z listkoveho cesta. Boky uzavriem, potlacim vidlickou. Vrch pomazem rozslahanym vajcom, poprepichujem vidlickou.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 9
  10. 10

    Peciem v miernej rure 180'C asi hodinu, na uplne spodnej mriezke.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 10
  11. 11

    Upeceny, rozrezany meat pie.

    Mäsový páj - Meat pie - obrázok 11

Diskusia k receptu

2010
Palokuchki, to nie je meat piet ... to je absolutne super Chunky Meat Pie in red wine sauce.
tak tu si odkladam do KK,dakujem
mamatata2
Prekrásne, škoda, že nemám také misky, ale možno niekedy vyskúšam. Musí to byť fakt veľmi, veľmi dobré a recept je prekrásne pripravený a nafotený, žasnem.
alexdidi
Veľmi pekné a aj dobré určite...zaujímavé, že používaš dva druhy cesta a nie len jedno "pájové", ako sa bežne pečie pie...
evanaaa
Zvláštny recept, mäsový, chuť musí byť dobrá. Tosú sklenené misky (jenské )? Netreba popichať vrch? Aká príloha sa používa, šalát?
marikasu
Palokuchki úžasný receptík, už je uložený a som presvedčená, že sa ním zavďačím aj mojím trom chlapom :-)
egreska
super receptík,ja som mala strašne rada steak and kydney pie ,hmm len sa tak rozplýval na jazyku :--)))
sovka62
Dnes som v obchode držala v ruke misky na zapekanie. Páčili sa mi, ale nevedela som, čo by som v nich varila. A nekúpila som ich! Teraz mi je to ľúto a najhoršie je, že obchod nie je v našom meste, vracali sme s výletu spravili sme si tam prestávku. No, hádam ich zoženiem aj tu, recept sa mi veľmi páči.
palokuchki
@alexdidi je odporucane pouzivat short crust pastry (neviem ako sa to povie po slovensky) na spodok, lebo toto cesto je pevnejsie. Listkove cesto zmakne a meat pie sa rozpadava. Na vrch je zase lepsie dat listkove, je chutnejsie, chrumkave.@evanaaa misky su z jenskeho skla, ale sa daju kupit z rozneho materialu. Salat je obycajny, hlavkovy salat s paprikou, trochu kapustoveho salatu (coleslaw). Salat si mozes pridat aky len chces. Vrch je popichany vidlickou. Som rada ze sa vam recept pacil. Aj australani by boli prekvapeni, ze ich "humble meat pie", mal taku odozvu.
palokuchki
@2010 ty si ma tak vystrasil, ked som zacala citat tvoj komentar myslela som si; co som spravila zle? Dakujem za pochvalu. Ked nemate take male misky, mozete to urobit do jednej velkej, ale vyska by nemala byt vacsia ako 3cm. Tu tiez tak niektori robia a potom si to naporcuju na taniere.
duschko
Recept ma zaujal. Vyzera velmi dobre. Mysky podobne mam, tak uz len vyskusat. Ukladam do MKK. Tie fotky su vyborne. Keby neboli, ani by som si ten recept nebol vsimol. Casto hovorim, radsej raz vidiet, ako desat krat pocut. Dakujem.
babav
Chutna verzia tohto jedla ,ktore ma vela variacii aj nazvov.Mne sa celkom pozdava chicken pot pie, v ktorom sa pripravena masova plnka naleje do zapekacich nadobiek a cesto sa da iba na vrch.
Usetrim tak troska na kaloriach;-)
palokuchki
@dushko dakujem za mily komentar, potesil ma. Hanka dakujem za informaciu. Videla som tu par receptov na sweetbread ale nikdy som im nevenovala pozornost. Uz si to jedla, ake je to?
cistinka
máš tu samé perfektné recepty...a tento zvlášť :-)
violetacamorova
Krásny recept, mám dávnejšie chuť na tento pie, lebo v Škótsku sú ich plné obchody, ale kupovaný to nie je ono, odkladám si tento tvoj recept na odskúšanie.
jerica
Danielka, hm:kde som bola keď išiel tak perfektný recept? Myslím si , že som nič nezmeškala , tvoje recepty keď sú realizované , sú na "zožranie":-)) čau:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia