Foto: akeber
Recept som našla na internete .
príprava
na 180 C °C
Suroviny
Cesto na maľovanie : | |
1 ks |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Cesto na roládu : | |
5 ks |
|
80 g |
|
120 g |
|
Plnka : | |
2 ks |
|
0,5 l |
|
4 PL |
|
250 g |
|
Plnka : | |
1 ks |
|
250 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto na maľovanie : Vajíčko si rozdelíme , žĺtok zvlášť bielok zvlášť . Odoberieme polovicu bielka a vyšľaháme , ak je dostatočne tuhé pridáme práškový cukor . Premiešame mixérom . Potom odoberieme polovicu žĺtka a pridáme do vyšľahaného bielka . Znovu dobre premiešame a postupne pridávame múku . Znovu premiešame ak je veľmi husté pridáme si trošku z bielka . Cesto na maľovanie by nemalo byť ani moc riedke ani moc husté , tak akurát ako bielko na zdobenie perníčkov .
-
2
Na plech si dáme papier na pečenie a môžeme si vytvárať vzory s cesta ktoré sme si dali do sáčku . Potom to dáme na 1 hodinu stuhnúť do mrazničky . No,,, žiadny umelec zo mňa nebude :-) Nabudúce budem vedieť že je lepšie vzor si na papier predkresliť !!
-
3
Cesto na roládu : Bielka si vyšľaháme do tuha.
-
4
Potom pridávame postupne práškový cukor , a šľaháme .
-
5
Postupne pridávame žĺtka . A premiešavame .
-
6
Nakoniec pridáme múku .
-
7
Cesto vylejeme na náš ozdobný výtvor a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C asi tak 20 min záleží od typu rúry . Pečieme na 180 C asi tak 20 min.
-
8
Keď je cesto upečené necháme vychladnúť , stiahneme papier ale nerolujeme ( až keď je vychladnuté budeme rolovať )
-
9
Plnka 1 : Puding si uvaríme podľa návodu necháme vychladnúť , stiahneme vytvorenú kožku .
-
10
Maslo si vymiešame mixérom a postupne pridávame puding . Vypracujeme hladký krém .
-
11
Plnka 2 : Vyšľaháme maslo a postupne pridávame Salko .Vypracujeme hladký karamelový krém.
-
12
Cesto si obrátime naopak uložíme na podložku. Natrieme jahodovým džemom. Nato natrieme vanilkový krém. Na vanilkový natrieme karamelový krém .
-
13
Poukladáme poprekrajované jahody .
-
14
Zrolujeme a roláda je hotová . Dobrú chuť !
Napadlo ma, ze mozno by sa dali pouzit aj vianocne formicky na dake vzory... toto musim skusit. S priatelom milujeme jahody.
To sa zas bude priberat... :)