Mám rada cestoviny aj huby, tak prečo ich nespojiť. Manžel sa tento rok posnažil a nejaké huby nazbieral a pritom si obzrel aj maca, Zobraziť celý popisMám rada cestoviny aj huby, tak prečo ich nespojiť. Manžel sa tento rok posnažil a nejaké huby nazbieral a pritom si obzrel aj maca, tak patrí sa ho odmeniť dobrým jedlom. Niečo som odkukala z receptov a niečo vylepšila podľa vlastnej chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené dubáky zalejeme vodou a necháme stáť asi 30 minút. Nakrájame ich nadrobno a vodu z nich si odložíme do omáčky. Šampiňóny nakrájame na plátky. Uvaríme cestoviny.
- 2
Cesnak a umytú petržlenovú vňať pokrájame nadrobno. Asi jednu lyžicu vňate odoberieme a odložíme. V panvici zohrejeme olej, pridáme huby a podusíme. Pridáme cesnak, petržlenovú vňať, smotanu, citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme. Ak treba omáčku zriediť, pridáme vodu z húb.
- 3
Cestovinu zmiešame s omáčkou a zvyšnou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu