Foto: ancicka
Šťavnatý a lahodný tvarohovo -jahodový zákusok.
20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
5 ks celé |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1 kelínok ks |
|
1 ks |
|
podľa chutí |
|
od oka čerstvé |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky,pridámecukor a vyšľaháme.Pridáme žltka,zašľahame a zľahka zamiešame múko s praškom a kakao.
-
2
Vylejeme na plech vyložoný papierom a upečieme.
-
3
V miske vymiešame plnku,
-
4
Výchladnute cesto rozrežeme na poly a na jednú polku dáme polovicu plnky,na to pokrájame jahody a drobno polku plnky ,rozotrieme.Druhov polovicou cesta prykryjeme.
-
5
čokoládu rozpustíme a vylejeme na koláč.Necháme v chladničke stuhnúť.
Diskusia k receptu