Kuracia pečienka na husacej masti fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. januára 2012
Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnes som kúpila kuraciu pečienku. Mám doma husaciu masť , tak som na nej spravila túto dobrotu.

5 - 7 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g




Postup

  1. 1

    Kuraciu pečienku som umyla , odblanila a nakrájala.

    Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som do širšieho hrnca dala roztopiť husaciu masť.

    Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do roztopenej masti som vložila nakrájanú pečienku. Asi 5 minút som ju pražila v masti. Potom som hrniec prikryla pokrievkou , aby pečienka došla.

    Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je hotová pečienka. Nechala som ju trochu vychladnúť , aby som ju mohla dať do mixéra.

    Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Než som dala pečienku do mixéra , tak som ju trochu osolila.Niekto pridáva do pečienky klinček , cesnak , mleté čierne korenie, červenú mletú papriku. No ja som sa tentoraz rozhodla urobiť na prírodno , len so soľou. Hneď som pečienku rozdelila do dvoch nádob , aby si syn mohol zobrať domov. Druhá zostane pre nás. No keď masť trochu stuhla , po tej ťažkej robote som vyhladla. Tak som si urobila ovocný čaj a natrela som si pečienku na chlieb . Dobrú chuť.

    Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

irenaw
veľká dobrota, aspoň jednohubku tu tak mať :)
babkamt
katkat,danculka,aj ja z času na čas takéto dobrotky konzumujem.Hlavne vtedy , keď mám husaciu masť.
irenaw, vďačne by som ti ponúkla.
marijanka712
@babkamat ja to zvyknem robiť aj s kačacou masťou obdobne , ale manžel to má rád ked to nie je pomixované na pastu len tak hrubšie, čiže len na pár sekund zapnem mixér je to skutočne lahôdka- ešte v husacej masti som nejedla u nás je trochu od ruky hus stále sa chystáme, že si zajdeme na jeseň niekde na husacie hody , ale ostáva len pri sluboch , lebo na jesen máme roboty vo vlastnej vinici. A preto vám zavídim taketo dobroty musíme sa uspokojiť aj s kačacími.
babkamt
Ja si myslím , že aj kačacia masť je fajn. Niektorí ľudia ju robia aj na bravčovej masti.
dogagador
ahojte, aj ja robievam kuracie pecienky na kacacej masti ( sme dvaja, hus by sme asi jedli tyzden ), ale nemixujem, proste si dame na tanierik pecienky, chlebik si natrieme mastou a bastime :-)
evanaaa
A aj sa práve chystám vytiahnuť kačacie pečienky, že si urobím paštéčku podľa niektorého dobrého receptu odtiaľto, mám ich v mojej KK pod názvom : Paštéky, nátierky, ap. Len si musím vybrať , tak sa podívam, ktorý rcp je lepší. Takto v masti som robila podľa jedného TV návodu, ide tam tuším aj cibuľka, len enviem, kde ten recept mám a robila to myslím mama Lenky Košickej. Možno ste to videli.
sneica
urcite vyborne...pecen lubime vsetci u nas doma...:)
babkamt
evanaaa,mám tiež jeden recept na Vareche. Na vianoce som kúpila jednu pol litrovú a 3 ks 250 ml šľahačky . No malé som minula a veľkú som nechcela otvoriť. Preto som ju spravila tak , ako som ju spravila - na prírodno.
milamila
Podobný recept mám od Lenky Košickej, sú to kuracie pečienky v bravčovej masti a ide tam aj pretlačený cesnak, robila som túto paštétu už viackrát a je veľmi dobrá
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@milamila ,som rada,ze si vyskusala v bravcovej masti(tu u nas nemaju kacaciu ani husaciu)a mam rada taketo pecienky,mohla by si napisat ten tvoj recept?urcite vyskusam aj Vaš rp @babkamt ,ale ked si zo slovenska prinesiem husaciu mast.zatial ide recept do kk
milamila
pn, pridávam recept na kuracie pečienky v bravčovej masti aj s presným postupom
Židovské pečienky
Ingrediencie:
250gr bravčovej masti
200gr kuracích pečienok
3 veľké strúčiky cesnaku
trochu čierneho ml. korenia
kávová lyžička sladkej mletej papriky

Príprava:
V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť, pridáme čierne korenie a červenú ml. papriku. Po premiešaní stiahneme z ohňa. Vylejeme do sklenenej misky, za občasného premiešania necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť.
a želám Dobrú chuť!
dodo46
Odskúšané. Je to jednoduchý a recept , ktorý sa dá rýchlo urobiť, no musel som ho zjemniť kelímkom smotany , nakoľko dosť razil kuracinou .
Kto si chce ozaj pochutiť na paštéte , nech skúsi recept " Bravčová paštéta od Zdenky1009. Tiež ho robím dlhé roky a je bezkonkurenčný,i keď pracnejší, ale výsledok sa nedá porovnať! Skúste a nebudete robiť iný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia