Foto: babkamt
Dnes som kúpila kuraciu pečienku. Mám doma husaciu masť , tak som na nej spravila túto dobrotu.
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuraciu pečienku som umyla , odblanila a nakrájala.
-
2
Potom som do širšieho hrnca dala roztopiť husaciu masť.
-
3
Do roztopenej masti som vložila nakrájanú pečienku. Asi 5 minút som ju pražila v masti. Potom som hrniec prikryla pokrievkou , aby pečienka došla.
-
4
Tu je hotová pečienka. Nechala som ju trochu vychladnúť , aby som ju mohla dať do mixéra.
-
5
Než som dala pečienku do mixéra , tak som ju trochu osolila.Niekto pridáva do pečienky klinček , cesnak , mleté čierne korenie, červenú mletú papriku. No ja som sa tentoraz rozhodla urobiť na prírodno , len so soľou. Hneď som pečienku rozdelila do dvoch nádob , aby si syn mohol zobrať domov. Druhá zostane pre nás. No keď masť trochu stuhla , po tej ťažkej robote som vyhladla. Tak som si urobila ovocný čaj a natrela som si pečienku na chlieb . Dobrú chuť.
irenaw, vďačne by som ti ponúkla.
Židovské pečienky
Ingrediencie:
250gr bravčovej masti
200gr kuracích pečienok
3 veľké strúčiky cesnaku
trochu čierneho ml. korenia
kávová lyžička sladkej mletej papriky
Príprava:
V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť, pridáme čierne korenie a červenú ml. papriku. Po premiešaní stiahneme z ohňa. Vylejeme do sklenenej misky, za občasného premiešania necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť.
a želám Dobrú chuť!
Kto si chce ozaj pochutiť na paštéte , nech skúsi recept " Bravčová paštéta od Zdenky1009. Tiež ho robím dlhé roky a je bezkonkurenčný,i keď pracnejší, ale výsledok sa nedá porovnať! Skúste a nebudete robiť iný.