Zaváraná plnená paprika

zlota1 - bez fotkyzlota1, 22. októbra 2014
Zaváraná plnená paprika
Foto: zlota1
10-12 pohárov
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 kg
1 kg
1 ks
500 ml
300 g
1,75 l




Postup

  1. 1

    Papriku umyjeme a očistíme,vyberieme jadrovník a odložíme bokom.Kapustu nakrájame,alebo nastúhame na strúhadle a naplníme do vydlabanej papriky.

  2. 2

    Z vody,cukru,octu a deka si uvaríme nálev podľa návodu.

  3. 3

    Papriky natlačíme do umytých pohárov a zalejeme horúcim nálevom.Riadne zavrieme a sterilizujeme v hrnci pokým dnu vo fľaši budú bublinky.To je zpravidla po 20-25 min.Po vytiahnutí z hrnca obrátime na 5 min hore dnom a potom zabalíme do deky a necháme stáť do druhého dňa.Paprika je jedlá už po troch-štyroch dňoch))).dobrú chuť..

Diskusia k receptu

torticka
Ja robím tak, že do papriky dám kyslú kapustu. Sterilizujem tak, že po zovretí hrniec odložím preč so sporáka a nechám vo vode až do druhého dňa. Toto je len môj tip.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia