Božie milosti
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 4. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 4. novembra 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na obalenie: | |
|
|
|
|
|
|
| Podľa potreby: | |
| na dosku |
|
| na vyprážanie |
|
| Cesto: | |
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| štipka |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Na doske spracujeme všetky suroviny na hladké cesto, ktoré necháme pod utierkou asi pol hodiny odpočívať.
- 2
Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Uprostred ich ostrôžkou prerežeme.
- 3
Božie milosti smažíme na oleji z oboch strán dozlata. Po vypražení ich vyberieme na obrúsok, aby sme odsali prebytočný tuk, a obaľujeme v práškovom cukre s vanilkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu