Božie milosti
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 4. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 4. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na obalenie: | |
|
|
|
|
Podľa potreby: | |
na dosku |
|
na vyprážanie |
|
Cesto: | |
2 ks |
|
20 g |
|
20 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
štipka |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Na doske spracujeme všetky suroviny na hladké cesto, ktoré necháme pod utierkou asi pol hodiny odpočívať.
- 2
Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Uprostred ich ostrôžkou prerežeme.
- 3
Božie milosti smažíme na oleji z oboch strán dozlata. Po vypražení ich vyberieme na obrúsok, aby sme odsali prebytočný tuk, a obaľujeme v práškovom cukre s vanilkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu