Božie milosti

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 4. novembra 2014
Božie milosti
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na obalenie:
Podľa potreby:
 na dosku
 na vyprážanie
Cesto:
2 ks
20 g
20 g
4 PL
4 PL
štipka
250 g




Postup

  1. 1

    Na doske spracujeme všetky suroviny na hladké cesto, ktoré necháme pod utierkou asi pol hodiny odpočívať.

  2. 2

    Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Uprostred ich ostrôžkou prerežeme.

  3. 3

    Božie milosti smažíme na oleji z oboch strán dozlata. Po vypražení ich vyberieme na obrúsok, aby sme odsali prebytočný tuk, a obaľujeme v práškovom cukre s vanilkou.

Diskusia k receptu

katyic
:) veľmi ich mám rada, ale ja ich poznám ako fánky, robievam ich v období fašiangov :) podávam s nejakým výborným domácim lekvárom :)
evanaaa
Aj, aj.....fánky, Božie milosti ( zaujímavý názov, kto ho len vymyslel?), čeregy a ešte niečo.......len do fašiang času dosť, menej času do Vianoc.....treba nám aj drobné koláčiky .
1x katyic
jarunka
Veru, onedlho zacneme piect drobne pecivo, a potom pride rad aj na fanky, mame radi este teple




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia