Plnené kalamáre na portugalský spôsob fotorecept
Foto: tizian1cat
Včera som sa takmer zadusila kostičkou z kapra (to sa mi stalo prvýkrát v mojom živote), tak som sa rozhodla, že dnes urobím niečo Zobraziť celý popisVčera som sa takmer zadusila kostičkou z kapra (to sa mi stalo prvýkrát v mojom živote), tak som sa rozhodla, že dnes urobím niečo diétne a bez kostí. V Portugalsku v Sintre sme v jednej malej reštaurácii jedli takéto výborné kalamáre. Tak som sa ich pokúsila urobiť doma. Mala som šťastie, že sa mi podarilo aj u nás zohnať čerstvé kalamáre za rozumnú cenu a pripomenúť si tak trochu v tejto dobe ľadovej teplo a šum mora.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si poriadne umyjeme celé kalamáre.
-
2
Oddelíme hlavovú časť od vaku, vyberieme chrbtovú chrupku, poriadne opláchneme duté telo. Pri chápadielkach odstránime vak obsahujúci farbivo.
-
3
Prichystáme si súčasti potrebné na plnku.
-
4
Nakrájame nadrobno chápadielka hlavovej časti, polovicu feniklovej buľvy, ochutíme soľou, nahrubo pomletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
-
5
Na lyžičke olivového oleja krátko podusíme na panvici. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dáme na chvíľu vychladnúť.
-
6
Vychladnutou zmesou naplníme dutiny tiel kalamárov. Otvory uzavrieme špáratkom.
-
7
Keďže 26.decembra v Petržalke rozpáliť drevený gril nezvládnem ..:-)))...použila som grilovaciu panvicu a kalamáre som na strednom ohni z každej strany asi 10minút opekala. Dobrú chuť!!!
@alexdidi :upravovala som 1x, návod som si nasla na internete.