Foto: samanka
Veď to poznáte..ČO UVARIŤ? Tak som nazrela do zásob, chcela som urobiť pilaf, ale keďže občas treba jesť aj zemiaky, tak som "poskladala" toto Zobraziť celý popisVeď to poznáte..ČO UVARIŤ? Tak som nazrela do zásob, chcela som urobiť pilaf, ale keďže občas treba jesť aj zemiaky, tak som "poskladala" toto jedlo. A chutilo.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky uvedené ingrediencie. Menšiu cibuľu očistíme a nakrájame na drobno pod mäsko, ktoré dáme dusiť s pridaním soli a mletej rasce. Väčšiu cibulu nakrájame na tenké mesiačiky a dáme orestovať. Zemiaky sú uvarené so soľou, celou rascou a bobkovým listom.
-
2
Uvarené zemiaky ošúpeme, polovicu nakrájame na plátky, jemne posypeme korením na Americké zemiaky a uložíme orestovanú cibuľu.
-
3
Potom navrstvíme udusené mäso, naň poukladáme nakrájaný ovčí syr.
-
4
Prikryjeme ďaľšou vrstvou zemiakov, vymiešame bryndzu so smotanou, polejeme a dáme zapiecť do rúry. Môžeme podávať s čerstvým šalátikom, ja som podávala s vykvasenou cviklou, ktorú som zabudla odfotiť...:-))
Diskusia k receptu