
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...

Pomarančovo-škoricový cheesecake
Korpus: Ako prvé si rozmixujeme sušienky, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a vypracujeme cesto......

Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi....

Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom....

Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou
Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky...

Grilovaný oštiepok
Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa...

Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...

Mrkvová fašírka
Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú...

Cestoviny na spôsob pizze
Keď sa neviete rozhodnúť, či máte viac chuť na pizzu alebo Mac and Cheese cestoviny :)

Gratinovaný karfiol so zemiakmi
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml,...

Ľadový čaj
Pripravíme si silný zelený čaj z 2 čajových vrecúšok. Pridáme 1-2 KL medu a citrónovú šťavu...

Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, ...

Fattoush (fatuš)
Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale...

Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou
Máte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou....

Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....

Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou
Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca...

Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...

Panna Cotta
Na 10 minút dáme želatínu na ovocné želé napučať do 100 ml vody. Do zvyšnej časti...

Cuketa s mrkví a hráškem na karí
Při očkování proti chřipce jsme s naším panem doktorem diskutovali o jídle. Čekárna prázdná tak dost času. No a řeč přišla na cukety. Jak je dělá on a jak já....

Zeleninová polievka s jačmennými krúpami
V tlakovom hrnci mi zostal kvalitný vývar po uvarení údeného mäsa a údených rebierok. Uvarila som...
Chudnutie s Varechou 5. deň
Pri chudnutí je dobrý každý tip na chutné jedlo. V tomto videu vám opäť prinášame jedálniček...

Zeleninový guláš
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a niekoľko minút restujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme nadrobno nakrájaný...

Letný cestovinový šalát
V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Cestovinový šalát so zeleninou
Tento šalát si môžete vychutnávať počas celého roku, pretože suroviny, ktoré naň potrebujete, zoženiete...

Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK
Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu...
Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....