Mrkvová fašírka
Foto: erikapasinska
Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na jemno. Pridáme cesnak, majoránku, sójovú omáčku, soľ a olej. Zmes spojíme hraškou, aby sa dali tvarovať fašírky. Namiesto hrašky môžeme použiť uvarený a rozmixovaný cícer alebo cícerovú múku.
- 2
Fašírky môžeme vyprážať na panvici s olejom alebo piecť v rúre. Ak chceme vytvarované fašírky piecť v rúre, poukladáme ich na papier na pečenie a potrieme olejom. Pečieme cca 40 minút na 200 stupňov. Ja najčastejšie dám na plech papier na pečenie a zmes rozotriem na celý plech. Upečenú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.
Tiež mrkvové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :-) Áno, môžete použiť aj kukuričnú múku.
Na ten koment predo mnou... chute sú veľmi veľmi subjektívna vec, a to čo zabávačovi Novotnému nechutilo, neznamená, že to nechutí nikomu. Ja nemám rada tekvicový prívarok, mám písať ku každému podobnému receptu niečo negatívne?