Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zimná polievka

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 16. februára 2018

Krémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí Zobraziť celý popisKrémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí zemiak.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
60 g




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, zemiaky a petržlen nakrájame na kocky, pór na pásiky. Do hrnca dáme zohriať olej, chvíľu na ňom opražíme mletú rascu a kurkumu. Pridáme zemiaky, vývar alebo vodu a soľ. Zemiaky trochu uvaríme, pridáme petržlen a spolu dovaríme. Ak treba dolejeme vodu, aby bola zelenina ponorená. Uvarenú zeleninu rozmixujeme, pridáme pór, zamiešame a prikryjeme pokrievkou, už nevaríme. Necháme 20 - 30 minút postáť, pór v polievke zmäkne. Na tanieri ozdobíme slnečnicovými semiačkami.

  2. 2

    Petržlen môžete nahradiť kalerábom alebo zelerom v lete karfiolom.

Diskusia k receptu

strucik
Čo konkrétne je na tej polievke zimné? Nevidím tam žiadnu sezónnu surovinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia