Zimná polievka
Foto: erikapasinska
Krémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí Zobraziť celý popisKrémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí zemiak.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, zemiaky a petržlen nakrájame na kocky, pór na pásiky. Do hrnca dáme zohriať olej, chvíľu na ňom opražíme mletú rascu a kurkumu. Pridáme zemiaky, vývar alebo vodu a soľ. Zemiaky trochu uvaríme, pridáme petržlen a spolu dovaríme. Ak treba dolejeme vodu, aby bola zelenina ponorená. Uvarenú zeleninu rozmixujeme, pridáme pór, zamiešame a prikryjeme pokrievkou, už nevaríme. Necháme 20 - 30 minút postáť, pór v polievke zmäkne. Na tanieri ozdobíme slnečnicovými semiačkami.
- 2
Petržlen môžete nahradiť kalerábom alebo zelerom v lete karfiolom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu