Zimná polievka

erikapasinska - fotkaErikapasinska, 16. februára 2018 18:19
Ďalšie recepty »

Krémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí zemiak.

4
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Zeleninu očistíme, zemiaky a petržlen nakrájame na kocky, pór na pásiky. Do hrnca dáme zohriať olej, chvíľu na ňom opražíme mletú rascu a kurkumu. Pridáme zemiaky, vývar alebo vodu a soľ. Zemiaky trochu uvaríme, pridáme petržlen a spolu dovaríme. Ak treba dolejeme vodu, aby bola zelenina ponorená. Uvarenú zeleninu rozmixujeme, pridáme pór, zamiešame a prikryjeme pokrievkou, už nevaríme. Necháme 20 - 30 minút postáť, pór v polievke zmäkne. Na tanieri ozdobíme slnečnicovými semiačkami.

  2. 2

    Petržlen môžete nahradiť kalerábom alebo zelerom v lete karfiolom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist