Panna Cotta
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Ovocné želé: | |
300 g rozmixované (alebo ovocie podľa chuti) |
|
200 ml |
|
10 g |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
Smotanová vrstva: | |
400 ml |
|
70 g |
|
2 bal. |
|
200 ml |
|
18 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Na 10 minút dáme želatínu na ovocné želé napučať do 100 ml vody. Do zvyšnej časti vody a rozmixovaného ovocia dáme cukor a vanilínový cukor a necháme prevariť.
- 2
Do horúcej zmesi pridáme napučanú želatínu a dobre premiešame. Nalejeme do 1/3 pohárov. Necháme stuhnúť.
- 3
Smotanová vrstva: Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka. Smotanu na šľahanie a zvyšné mlieko dáme prevariť.
- 4
Do horúcej smotany zamiešame napučanú želatínu a kyslú smotanu. Nalejeme do pohárov na stuhnuté ovocné želé. Necháme stuhnúť.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu