Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou fotorecept
Foto: begonia2
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú opečenú krkovičku.
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
800 g (rezne) |
|
2 ks |
|
1 zväzok |
|
1 ks malý |
|
1 ks stredná |
|
1 ks špicatá |
|
3 cm čerstvý |
|
5 strúčikov |
|
1 KL |
|
1,5 KL |
|
1,5 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
|
|
3 PL |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Pak - choi, pór, mladú cibuľku nakrájame a mrkvu strúhame na slíže. Dáme do misy, trochu osolíme a posypeme 1 KL sezamom a 1 KL horčičné semienka. Odložíme bokom. Zarobíme si do malej misky soľ, strúhaný zázvor s cesnakom, balsamico ,1 PL olej ratlinný, olej sezamový, čili omáčku, korenie garam masala,horčicu a zvyšné semienka sezamové a horčičné. Všetko premiešame a natrieme na rezne.
-
2
Na veľkej panvici dáme zohriať zvyšný olej a na ňom opečieme rezne z každej strany po 1,5 minúte. Potom rezne ukladáme na plech a podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 12 až 15 minút.
-
3
Na horúcu panvicu s výpekom dáme krájanú zeleninu opečieme asi 4 minúty. Zakryjeme a necháme dusiť mimo sporáku, ona pekne dôjde.
-
4
Takto to vyzerá po 10 minútach. Robila som to v liatinovej panvici a ta udržuje dlho teplotu.
-
5
Pozrela som mäso a bolo pekne urobené.
-
6
Podávame na tanier mäso zo zeleninou. Tak máme zeleninu, ako prílohu aj mäso. No kto nechce mäso ta zelenina sa dá aj samotná jesť, je moc chutná.
Ani ja som nevedela čo je pak choi, nie si sama