Grilovaný syr
Grilovaný syr

Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. júna 2022
Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje. Výborný je v zeleninovom šaláte, jeho chuť skvelo dopĺňa citrónová šťava, čerstvé oregano, mäta, tymian, rozmarín či petržlenová vňať.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

2 ks
3 PL
2 strúčiky
1 ks
500 g mrazené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr nakrájame na plátky a osušíme pomocou papierovej utierky. Potom ho štedro posypeme korením a na lyžici olivového oleja ho opečieme z oboch strán dozlatista.

  2. 2

    Po upečení syr vyberieme, do panvice prilejeme zvyšný olej, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a najemno nakrájanú cibuľu. Chvíľu restujeme, prisypeme fazuľové struky, dochutíme soľou a necháme prehriať. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a podávame.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha