Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
mesačník Varecha, 2. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža Zobraziť celý popisHalloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje. Výborný je v zeleninovom šaláte, jeho chuť skvelo dopĺňa citrónová šťava, čerstvé oregano, mäta, tymian, rozmarín či petržlenová vňať.
porcie
príprava
Postup
-
1
Syr nakrájame na plátky a osušíme pomocou papierovej utierky. Potom ho štedro posypeme korením a na lyžici olivového oleja ho opečieme z oboch strán dozlatista.
- 2
Po upečení syr vyberieme, do panvice prilejeme zvyšný olej, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a najemno nakrájanú cibuľu. Chvíľu restujeme, prisypeme fazuľové struky, dochutíme soľou a necháme prehriať. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a podávame.
Tiež grilovaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu