Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Polonahá čučoriedková torta so želé

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 3. septembra 2022

Kakaový korpus, svieži čučoriedkový krém a úžasné čučoriedkové želé vo vnútri. Dokonalá súhra chutí. Spravte si túto tortu aj Vy!

Suroviny

Čučoriedkové želé (insert):
400 g (mrazené)
1 bal.
3 plátky
Korpus:
125 g
50 g
50 g
4 ks
70 g
1 bal.
1 bal.
50 g
štipka
Čučoriedkové pyré:
100 g (mrazené)
1 PL
Krém:
500 g
250 g
300 g
100 g
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme čučoriedkové želé, to musí totiž stuhnúť. Čučoriedky spolu s cukrom rozvaríme, prepasírujeme cez sitko a necháme mierne vychladnúť. Plátky želatíny necháme 10 minút napučať, potom vyžmýkame a na miernom plameni rozpustíme. K želatíne pridáme 2 PL čučoriedkovej šťavy, aby sme vyrovnali teploty. Následne zmes prelejeme k zvyšnej šťave a dobre rozmiešame. Tanier (vhodný je ten na polievku) vyložíme potravinárskou fóliou a vylejeme doň čučoriedkovú zmes. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Korpus: Zmäknutú Heru vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do peny. Postupne prišľahávame žĺtky. Suché ingrediencie premiešame a po častiach primiešavame k žĺtkovej hmote. Bielky so štipkou soli začneme šľahať. Postupne prisypávame kryštálový cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Ten po častiach stierkou primiešame do cesta.

  3. 3

    Dno formy (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C (čas neudávam, treba sa riadiť vlastnou rúrou). Upečený korpus necháme mierne vychladnúť, následne vyberieme z formy a necháme vychladnúť úplne.

  4. 4

    Pripravíme čučoriedkové pyré, ktoré následne pridáme do krému. Čučoriedky rozvaríme, prilejeme v troche vody rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme na hustú kašu. Kašu precedíme cez sitko a necháme vychladnúť (budeme potrebovať cca 3-4 ČL pyré).

  5. 5

    Krém pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Na záver doň zamiešame čučoriedkové pyré (3-4 ČL) a krém dáme zachladiť.

  6. 6

    Korpus prerežeme na polovice. Prvý plát položíme na tanier alebo podložku a nanesieme naň časť krému. Stuhnuté želé vyklopíme z taniera, stiahneme fóliu a uložíme na krém. Želé potrieme krémom a priložíme druhý plát korpusu. Celú tortu potrieme krémom a pomocou noža, špachtle alebo cukrárskej karty uhladíme boky aj vrch torty, môžeme vytvoriť aj efektný polonahý efekt. Tortu odložíme do chladničky.

  7. 7

    Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Polonahá čučoriedková torta so želé - obrázok 7
  8. 8

    Veľmi moderné je zdobenie do kruhu alebo do polmesiaca, kde sa komponenty poukladajú tak, aby vytvárali, ako názov napovedá, polmesiac.

    Polonahá čučoriedková torta so želé - obrázok 8
  9. 9

    A teraz stačí tortu už len nakrájať a ja Vám želám dobrú chuť a krásny víkend. :)

    Polonahá čučoriedková torta so želé - obrázok 9
  10. 10

    Takto vyzerá torta v reze...

    Polonahá čučoriedková torta so želé - obrázok 10

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia