Svieži makovo-ovocný zákusok fotorecept
Foto: ailuj82
Osviežujúci a prudko jedlý
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme celé vajcia. Šľaháme asi 10 minút. Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva a múkou a zašľaháme do vaječnej masy.
-
2
Cesto zovnomerme rozotrieme do vymastenej formy a upečieme.
-
3
Krém: želatínu necháme napučať v troche vody a potom zohrejeme podľa návodu ( do rozpustenia). Vyšľaháme šľahačku s cukrom (podľa chuti) nie úplne do tuha, pridáme kyslú smotanu, šľaháme a pomaly prilejeme pripravenú želatínu.
- 4
Na vychladnutý korpus nalejeme krém, uložíme ovocie a vložíme do chladničky. Tortové želé pripravíme podľa návodu ( ja som dala 1 želé žlté na 500 ml vody a druhé červené na 250 ml) Vychladnuté nalejeme na stuhnutý zákusok.
- 5
Odložíme ešte do chladu aspoň na 2 hodiny
- 4
Diskusia k receptu