Makový zákusok
Makový zákusok

Svieži makovo-ovocný zákusok fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 24. marca 2018
Svieži makovo-ovocný zákusok (fotorecept)
Foto: ailuj82

Osviežujúci a prudko jedlý

16
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
120 g
1 ks
4 ks
100 g mletý
90 g
1 bal.
Krém:
3-4 PL
500 ml
1 bal.
20 g mletá
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme celé vajcia. Šľaháme asi 10 minút. Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva a múkou a zašľaháme do vaječnej masy.

    Svieži makovo-ovocný zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto zovnomerme rozotrieme do vymastenej formy a upečieme.

    Svieži makovo-ovocný zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém: želatínu necháme napučať v troche vody a potom zohrejeme podľa návodu ( do rozpustenia). Vyšľaháme šľahačku s cukrom (podľa chuti) nie úplne do tuha, pridáme kyslú smotanu, šľaháme a pomaly prilejeme pripravenú želatínu.

  4. 4

    Na vychladnutý korpus nalejeme krém, uložíme ovocie a vložíme do chladničky. Tortové želé pripravíme podľa návodu ( ja som dala 1 želé žlté na 500 ml vody a druhé červené na 250 ml) Vychladnuté nalejeme na stuhnutý zákusok.

    Svieži makovo-ovocný zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme ešte do chladu aspoň na 2 hodiny

    Svieži makovo-ovocný zákusok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: